Trucuri iPhone și iPad: cum îți anulezi abonamentul la orice aplicație sau serviciu, în doar câteva momente

Trucuri iPhone și iPad: cum îți anulezi abonamentul la orice aplicație sau serviciu, în doar câteva momente

Aproape orice utilizator de iPhone sau iPad este abonat la ceva prin intermediul iDevice-ului din dotare. Din păcate, nu toți știu cum să întrerupă un abonament, iar banii s-ar putea să-ți plece de pe card mult timp după ce nu mai ești utilizator Apple.

Un număr copleșitor de mare de aplicații, jocuri și servicii online funcționează în ziua de astăzi pe bază de abonament. Cei de la Apple au încurajat această practică printre dezvoltatori în urmă cu câțiva ani, când foarte mulți dintre ei au dat faliment pentru că au lansat o aplicație de top, au vândut-o, iar odată cu trecerea timpului a scăzut interesul pentru ea, iar banii nu au mai venit.

Din acest punct de vedere, abonamentele reprezintă o soluție deșteaptă pentru că îți susții dezvoltatorii preferați pe termen lung, la fel cum ai face-o pe Patreon, YouTube sau orice altă platformă. Problemele apar în momentul în care nu te-ai abonat intenționat sau, mai grav, nu știi cum să mai scapi de abonamentul buclucaș.

Cum te dezabonezi pe iPhone sau iPad de la orice

La început, în urmă cu câțiva ani, era un pic mai complicat să-ți oprești diversele abonamente. Acum, lucrurile s-au mai simplificat și nu ai nevoie decât de vreo patru, cinci atingeri pentru a ajunge în meniul de care ai nevoie.

Indiferent dacă știi cum se cheamă aplicația sau serviciul la care ești abonat, procesul pe care trebuie să-l urmezi este același. Intră în Configurări sau Settings și îți atingi numele în partea de sus a ecranului, pentru a accesa meniul iCloud.

Din noua fereastră, intri la Subscriptions sau Abonamente. Acolo vei vedea toate abonamentele tale pe care le plătești la ora actuală, lunar sau săptămânal. Tot acolo poți vedea abonamentele tale din trecut, pe care le-ai întrerupt deja. Atingi abonamentul dorit și ajungi la o fereastră precum cea din captura de ecran de mai jos. Optează pentru Anulați abonamentul și confirmă alegerea. Ți se va aduce la cunoștință că abonamentul îți va continua până la data la care l-ai plătit deja, după care, se va opri. cum anulezi abonament

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: