Trotinetele electrice, interzise: primul primar din România care a luat decizia radicală, de ce

Trotinetele electrice, interzise: primul primar din România care a luat decizia radicală, de ce

Unul dintre cele mai apreciate mijloace de transport, trotinetele electrice urmează a fi interzise. Un primar din România a luat deja această decizie, spre surprinderea locuitorilor.

O decizie a primarului Marius Screciu arată că trotinetele electrice urmează a fi interzise în zonele destinate exclusiv pietonilor și a zonelor de promenadă în Drobeta Turnu Severin. Edilul vine cu un argument puternic care face referire la faptul că, a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor în ceea ce privește aceste mijloace de transport ecologice.

Actuala legislație în vigoare arată faptul că circulația trotinetelor este stric interzisă pe trotuar. Primarul din Severin a lansat un mesaj intitulat ”fără trotinete electrice în zonele pietonale din Severin. Această nouă lege urmează a fi propusă în ședința de vineri a Consiliului Local, atunci când se va decide interzicerea circulației trotinetelor electrice în zonele exclusiv pietonale și de promenadă, după cum arată Hotnews.ro.

Trotinetele electrice vor fi interzise

Primarul din Drobeta Turnu-Severin afirmă că posesorii trotinetelor electrice nu respectă deloc regulile de circulație. Cu atât mai mult, acesta afirmă că aceștia conduc cu viteză dispozitivele și nu puține au fost cazurile în care trecătorii au fost loviți de ”șoferii de ocazie”.

Deși din punctul său de vedere este o decizie destul de dificilă, este imperativ ca aceasta să fie luată în scopul siguranței cetățenilor, cu precădere în cazul bătrânilor și al copiilor. Cei care nu vor respecta noile reglementări riscă a le fi confiscate trotinetele, pe lângă amenzile de rigoare.

„Au existat, în ultima perioadă, foarte multe sesizări din partea severinenilor, că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză și au fost dese situațiile în care au lovit trecătorii. Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, a anunțat primarul din Drobeta Turnu Severin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: