Top 12 cele mai ciudate case din lume

Având forma unei cochilii de melc sau cu acoperișul în jos, casele, prin dibăcia unor arhitecți fără prejudecăți, pot deveni adevărate perle pentru locurile în care sunt construite. Află care sunt cele mai ciudate case din lume.

Cele mai ciudate case din lume

Descoperim azi 12 dintre cele mai ciudate case inventate de om, care, spre uimirea tuturor, sunt foarte confortabile și îndeplinesc perfect toate condițiile pentru un trai decent.

1. Casa de Turtă Dulce – Orlando, Florida

Probabil cea mai jucăușă casă din lume este Casa de Turtă Dulce din Statele Unite, Florida. Oare cum ar arăta un oraș construit numai din astfel de case? Probabil ar fi in permanenta atacata de pofticiosi.

2. Șemineurile antice din Göreme

Aceste case șemineu construite din rocă datează încă din timpul Imperiului Roman. Ele pot fi găsite în orașul Göreme din Cappadocia, oraș care a fost un important centru monastic în perioada 300 – 1200 d. Hr.

3. Casa de piatră – Portugalia

Nu știm dacă de aici a pornit celebra urare tipic românească atunci când prin preajmă are loc o nuntă, dar știm sigur că această casă merită un loc fruntaș în topul celor mai ciudate case. Ea a fost construită în 1974 din 4 bolovani gigantici.

 4. Casele cubice din Olanda

Aceste case cubice se află în Rotterdam și Helmond, Olanda. Designul arhitectural a fost creat de către Piet Blom în 1984.

5. O altă casă de piatră

Ceva mai mică decât ruda ei din Portugalia, această casă de piatră se află în Alpii Francezi.

6. Casa Mama Gâscă – Kentucky, SUA

Această casă a fost construită în 1940 în orașul Hazard din Kentucky. Acoperișul are forma unei gâște, iar ferestrele sunt în formă de ou.

7.  Casa Inversion – Houston, SUA

Această casă este de fapt o instalație vortex, creată de către Dan Havel și Dean Ruck în cadrul Ligii Artelor din Houston. Ea a fost realizată din două case micuțe care erau programate pentru demolare.

8. Casa glazurată din Spania

Revenim la categoria caselor care seamănă cu un desert cu acest exemplar delicios. Asemeni glazurii de tort, această casă se situează în orașul Fuerteventura din Spania.

9. Casa Grăsimii

Casa grăsimii a fost creată de către artistul austrian Erwin Wurm și face parte dintr-o serie pornită de artist în 2003.

10. Casa cu susu-n jos

Casa cu susu-n jos se află într-o țară în care, paradoxal, lucrurile sunt destul de așezate și aliniate la locul lor. Aceasta se află în Centrul de Educație din Szymbark, Polonia. Designul a fost realizat de către  Daniela Czapiewski și reprezintă un manifest artistic cu trimitere la perioada comunistă și impactul acesteia asupra comunității poloneze.

11. Casa de Oțel – Texas, SUA

Casa de Oțel se află în vârful Canionului Ransom din Texas, iar designul său a fost realizat de către Robert Bruno, care și locuiește în această casă ciudată. Construcția casei a început în 1973 și de atunci proiectul a fost de multe ori modificat și îmbunătățit.

12. Casa care se topește

Nu, nu se topește de-a binelea, dar cam așa arată. Designul acestei case a pornit de la picturile lui J.M. Szancer, Per Dahlberg și Gaudi. Casa a fost construită în 2003 și se localizează în Sopot, un oraș din nordul Poloniei.

Etichete: