Toaleta smart: te scutește să mergi cu diverse probe la medic

Toaleta smart: te scutește să mergi cu diverse probe la medic

O „toaletă inteligentă” îți va face fotografii la materiile fecale și le va trimite direct la medic. Oamenii de știință cred că toaleta smart ar putea fi răspunsul mult așteptat la depistarea mai multor boli.

Această toaletă smart va face astfel de fotografii, pentru a le examina printr-un algoritm și a le trimite medicului tău de familie pentru analize suplimentare.

Ar putea fi piesa care lipsește din casa ta „inteligentă”. Dar, spre deosebire de majoritatea obiectelor dintr-o locuință futuristă, această toaletă va fi mai mult decât estetică fantezistă. Îți poate salva literalmente viața.

„Toaleta inteligentă” este o tehnologie în sine care s-ar putea încadra în baia ta. Algoritmul va folosi fotografiile pentru a determina dacă există probleme de sănătate. Apoi, va eticheta materiile tale fecale ca fiind normale sau anormale.

Dacă se încadrează în categoria neobișnuită, vor fi trimise direct la medic pentru o analiză ulterioară a fecalelor și prescierea ulteriorară a unui tratament adecvat afecțiunii descoperite.

Toaleta smart detectează boli intestinale și nu numai

„Suntem optimiști în ceea ce privește disponibilitatea pacientului de a utiliza această tehnologie, deoarece este ceva ce poate fi instalat în conductele toaletei și nu necesită ca pacientul să facă ceva anume”, a spus Dr. Sonia Grego, unul dintre cercetători, pentru New York Post.

Tehnologia menționată este un rezultat al oamenilor de știință de la Universitatea Duke. Ei cred că inovația lor, atunci când va fi dezvoltată pe deplin, va fi un instrument de diagnosticare pentru milioane de oameni. Acest demers a fost făcut din cauza amenințării nedetectate a cancerului de colon și a altor condiții intestinale fatale, conform New York Post.

Mai mult, dispozitivul ajută la detectarea timpurie a complicațiilor găsite în principal în sistemul intestinal. De asemenea, ar putea detecta sindromul intestinului iritabil și bolile inflamatorii ale intestinului înainte de a se agrava.

Rezultatele studiului au arătat, de asemenea, că aproximativ 48 de milioane de americani au probleme intestinale. Ca atare, „toaleta inteligentă” ar putea ajuta acești oameni să detecteze timpuriu anumite afecțiuni.

Cercetătorii Universității Duke au folosit imagini de la acest instrument de scanare găsite online sau furnizate voluntar de participanți pentru a crea algoritmul. Fotografiile au fost apoi trimise către gastroenterologi sau doctori specializați în sistemul digestiv și tractul gastro-intestinal, pentru a stabili cum să detecteze complicațiile frecvente, conform Study Finds, din același raport.

Potrivit studiului, algoritmul de deep learning a clasificat cu exactitate afecțiunile.

Tehnologia menționată nu este suficient de inteligentă, totuși, pentru a înlocui complet profesioniștii din domeniul medical. Deci, trebuie să trimitem fotografiile medicilor pentru un diagnostic corect.

Separat, cercetătorii de la Universitatea Stanford au produs o toaletă smart diferită pentru a detecta COVID-19 doar din fecalele unei persoane.

Citește și: