Tim Cook, mai bogat ca niciodată în fruntea Apple: câți bani are de primit săptămâna asta

Tim Cook, mai bogat ca niciodată în fruntea Apple: câți bani are de primit săptămâna asta

Știm deja că Tim Cook este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, dar acum este pe cale să primească o sumă de bani fabuloasă. Iată cât va încasa CEO-ul de la Apple.

CEO-ul Apple va colecta săptămâna aceasta a zecea și ultima tranșă a pachetului financiar pe care compania i l-a oferit în urmă cu un deceniu pentru a prelua conducerea companiei de la Steve Jobs, potrivit Hotnews.

Mai exact, pachetul financiar este alcătuit din aproximativ cinci milioane de acțiuni ale Apple. Acestea sunt în valoare de de 750 de milioane de dolari.

Motivul pentru care Cook, în vârstă de 60 de ani, a încasat sume extraordinare de-a lungul anilor este creșterea prețurilor acțiunilor Apple. Astfel, Tim a devenit miliardar, averea sa fiind estimată la 1.5 miliarde de dolari.

Când a preluat conducerea companiei în urmă cu zece ani, unii analiști au fost sceptici cu privire la capacitatea lui Cook, văzut ca un tehnocrat, de a-i lua locul carismaticului Steve Jobs și a companiei de a înregistra același succes sub conducerea sa.

Dar decizia a fost una bună. Și asta se vede la veniturile Apple care au crescut de peste două ori, acțiunile companiei au avut un randament de 1.100% și valoarea de piață a companiei a trecut de două trilioane de dolari sub conducerea sa.

Ca referință, prețul acțiunilor Apple a crescut cu aproximativ 12% doar în 2021.

Apple se pune ”în gardă” în fața UE: mesajul transmis de Tim Cook oficialilor de la Bruxelles

Nu e de ajuns, însă, să fii bogat. Asta nu te scapă de respectarea legii. UE stă de ceva vreme cu ochii pe giganții americani din tehnologie precum Apple și în curând ar putea anunța și ceva concret. Tim Cook pregătește terenul de luptă.

Comisia Europeană prezenta, în luna decembrie, un proiect de lege stufos, care conține reglementări mai dure pentru giganții americani din domeniul tech care activează în Europa. Sunt vizate companii precum Apple, Google, Microsoft și Amazon, iar proiectul e denumit Digital Market Act.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: