TikTok te scapă de stres: actualizarea care te ajută să te enervezi mai puțin

TikTok te scapă de stres: actualizarea care te ajută să te enervezi mai puțin

TikTok încearcă să se adapteze la un număr aparent infinit de utilizatori și, în același timp, să câștige și persoane care, până de curând, își petreceau viața pe Instagram sau Facebook. În acest scop, beneficiază de actualizări constante, iar cea mai recentă s-ar putea să-ți ofere un pic de liniște.

Încă din luna iulie a acestui an, cei de la TikTok s-au aruncat la a promite că vor face un efort pentru a te enerva mai puțin când te urmăresc persoane puse pe ceartă. Cu alte cuvinte, au anunțat că vor fi mai eficienți în a te scăpa de troli. Acum, se pare că au și făcut ceva în acest scop.

Actualizarea TikTok pe care ai așteptat-o de la început

În interacțiunile tale cu fanii de pe TikTok, de acum înainte, vei putea să treci pe silențios câteva minute, ore sau pe parcursul unei întregi transmisiuni,  persoanele care te stresează. Ca un beneficiu suplimentar, acțiunea de a trece o persoană pe silențios se reflectă și în ștergerea tuturor comentariilor sale din respectivul flux video, de pe tot parcursul transmisiunii.

Din același spectru de modificări, vei putea bloca comentariile care conțin anumite cuvinte cheie sau vei avea posibilitatea să dezactivezi comentariile în general. Ca referință, această noutate face parte dintr-un pachet de de update-uri intitulat kindness (bunătate, generozitate). Ideea este de a crea un mediu mai prietenos, mai sigur, mai confortabil pentru creatori.

Din aceeași categorie, în iulie, TikTok a introdus necesitatea unei confirmări suplimentare în cazul mesajelor cu ură, înjurături, manifestări de extremism. Acel mecanism simplu, conform oficialilor companiei, a redus cu 40% comentariile de acel gen, cei mai mulți revenind asupra deciziei de a-l expedia. Anterior, aceeași rețetă a fost folosită de Twitter cu o rată de succes similară. În contextul în care platforma de socializare este foarte populară printre adolescenți, fiecare astfel de gest vine ca o veste bună pentru părinții copiilor care petrec incredibil de mult timp pe TikTok.

Citește și: