02 iul. 2021 | 10:00

TikTok nu va mai fi ca înainte: de ce s-ar putea să-ți pierzi interesul și să cauți altă platformă

ACTUALITATE
TikTok nu va mai fi ca înainte: de ce s-ar putea să-ți pierzi interesul și să cauți altă platformă

TikTok este cea mai populară rețea socială a momentului, cu o creștere incredibilă pe perioada pandemiei. Din păcate, schimbările planificate pentru perioada următoare s-ar putea să îndepărteze o parte dintre utilizatori.

Încă din luna decembrie a anului trecut, TikTok a început să testeze clipuri mai lungi pe platformă, pentru un număr limitat de creatori de conținut. În mod tradițional, rețeaua de socializare este construită în jurul clipurilor de maximum un minut. În cadrul experimentului, acestea au ajuns la trei minute.

De acum înainte, întreaga bază de utilizatori ai platformei vor putea posta clipuri de până la trei minute. Conform comunicatului oficial pe marginea subiectului, procesul de propagare va dura o perioadă de câteva săptămâni, dar ar trebui să câștigi acest beneficiu în curând. Creatorii TikTok au insistat asupra faptului că ar trebui să primești o notificare în momentul în care ți s-a ridicat pragul de la un minut la trei minute pentru un clip.

Aparent, schimbarea vine pentru a oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate legată de modul în care creatorii de conținut își crează clipuri, mai ales când discutăm de tutoriale pentru gătit sau ghiduri de frumusețe. ”Cu clipurile mai lungi, creatorii vor avea spațiul pentru a crea tipuri de conținut noi și extinse pe TikTok, cu flexibilitatea unui spațiu suplimentar.”, se arată în comunicat.

În contextul în care o mare parte din fascinația pentru TikTok era desprinsă din clipurile de câteva secunde, până la un minut, sunt șanse mari ca mulți să se plictisească în trei minute. Mai mult decât atât, încercând să devină un concurent pentru YouTube, s-ar putea să aducă aminte oamenilor de divertismentul de pe YouTube, iar migrarea să fie ireversibilă. Nu este exclus nici să mă înșel, dar întotdeauna este ciudat când o platformă se îndepărtează de ceea ce a făcut-o populară, iar în cazul TikTok, popularitatea venea de la clipuri scurt.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele