TikTok este pe val: numărul de utilizatori la nivel global intimidează Facebook

TikTok este pe val: numărul de utilizatori la nivel global intimidează Facebook

TikTok de la ByteDance a avut un 2020 plin de evenimente, stabilind noi recorduri și prosperând, în ciuda amenințărilor cu interdicțiile guvernamentale în mai multe țări.

Deși aplicația a fost eliminată din India, cea mai mare piață a sa, popularitatea TikTok în restul lumii a continuat să crească. Potrivit datelor celor de la Sensor Tower Store Intelligence se arată că aplicația, inclusiv versiunea iOS a versiunii sale chineze, Douyin și excluzând piețele Android terțe a trecut acum  de cifra 3 miliarde de instalări la nivel global din App Store și Google Play.

TikTok a fost cea mai descărcată și cu cea mai mare încasare aplicație non-joc la nivel global în prima jumătate a anului 2021, ajungând la aproape 383 de milioane de instalări pentru prima dată și venituri estimate de 919,2 milioane de dolari. Deși noile descărcări ale aplicației au scăzut cu 38% față de anul trecut de la aproape 619 milioane în prima jumătate a lui 2020.

Această scădere este atribuită parțial eliminării sale din magazinele de aplicații din India. În cel de-al doilea trimestru al lui 2021, TikTok a înregistrat cea mai mare creștere trimestrială, urcând cu 39% la 534,6 milioane de dolari, de la 384,7 milioane dolari în trimestrul anterior.

TikTok este prima aplicație non-Facebook care a realizat 3 miliarde de descărcări

Adoptarea TikTok s-a accelerat și în 2021, deoarece descărcările pentru prima dată au urcat cu 2%, la 177,5 milioane în T1 2021 și au crescut cu 16%, până la 205,4 milioane Q2 2021, cea mai mare creștere pe care a înregistrat-o aplicația de la înregistrarea sa.

TikTok este a cincea aplicație non-joc care se alătură unui nivel care a fost istoric în mod exclusiv al Facebook. Bazat pe instalările la nivel mondial din App Store și Google Play și excluzând aplicațiile preinstalate, celelalte patru aplicații care au acumulat peste 3 miliarde de instalări din ianuarie 2014 includ WhatsApp, Messenger, Facebook și Instagram.

TikTok au depășit acum 2,5 miliarde de dolari la nivel global. Doar 16 aplicații non-joc au înregistrat venituri brute de peste 1 miliard de dolari din ianuarie 2014, dintre care cinci, inclusiv TikTok, au ajuns la peste 2,5 miliarde de dolari. Celelalte aplicații care au generat cheltuieli de peste 2,5 miliarde de dolari includ Tinder, Netflix, YouTube și Tencent Video.