Tesla trebuie să scoată bani din buzunar: de ce trebuie să plătească milioane de dolari

Tesla trebuie să scoată bani din buzunar: de ce trebuie să plătească milioane de dolari

Un muncitor de culoare negră, Owen Diaz, a acuzat compania de abuzuri rasiale.

Tesla a fost obligat să plătească despăgubiri de 137 de milioane de dolari unui fost muncitor negru care a acuzat compania că a închis ochii împotriva discriminării și abuzurilor rasiale la uzina  companiei din Fremont, California. Un juriu al instanței federale din San Francisco a acordat hotărârea, se pare că este una dintre cele mai mari într-o cauză individuală de discriminare rasială, lui Owen Diaz, un operator de ascensoare care a lucrat ca angajat contractual în 2015 și 2016.

În proces, Diaz a susținut că s-a confruntat cu discriminarea „direct din era Jim Crow”, în care a fost supus unor insulte rasiale. El a susținut că angajații Tesla au lăsat în jurul fabricii desene cu zvastici, graffiti rasist și desene animate jignitoare, în timp ce supraveghetorii au neglijat acest lucru și nu au oprit abuzul.

„Imaginea progresivă a lui Tesla era o fațadă care înregistra tratamentul regresiv și degradant al angajaților afro-americani”, potrivit procesului.

O notă de plată ridicată

Juriul i-a acordat lui Diaz 6,9 milioane de dolari pentru suferință emoțională, dar majoritatea, 130 de milioane de dolari, au fost daune punitive împotriva Tesla. „Este un lucru grozav atunci când una dintre cele mai bogate corporații din America trebuie să plătească pentru condițiile groaznicela care sunt supuși angajații afro-americani”, a declarat avocatul Diaz, Lawrence Organ.

„A fost nevoie de patru ani lungi pentru a ajunge până în acest punct”, a spus Diaz.„Parcă mi s-a luat o greutate mare de pe umeri.”

Ca răspuns la verdict, Tesla a minimizat acuzațiile într-o postare de blog scrisă de vicepreședintele resurselor umane Valerie Capers Workman.

„În plus față de domnul Diaz, alți trei martori au mărturisit la proces că au auzit în mod regulat insulte rasiale pe podeaua fabricii Fremont. În timp ce toți au fost de acord că utilizarea cuvântului N nu era adecvat la locul de muncă, au spus, de asemenea, că de cele mai multe ori au considerat că limba este folosită într-o manieră „prietenoasă” și de obicei de către colegii afro-americani. ”

Tesla a adăugat că a reacționat la plângerile lui Diaz. Workman a spus că, deși faptele nu justifică verdictul, compania nu a fost „perfectă” în 2015 și 2016, „dar am parcurs un drum lung”. Corporația nu a spus încă dacă intenționează să facă apel.

Citește și:
Etichete: