Tesla sparge record după record: cu ce se laudă gigantul lui Elon Musko

Tesla sparge record după record: cu ce se laudă gigantul lui Elon Musko

Tesla a livrat mult mai multe mașini decât se aștepta să o facă în al treilea trimestru fiscal al anului.

Cu alte cuvinte, compania americană a livrat 241.300 de mașini, practic, o creștere cu 73% față de anul precedent. Astfel, Elon Musk și echipa au mai stabilit un nou record.

Livrările trimestriale sunt unule dintre cele mai urmărite cifre pentru Tesla. De asemenea, sunt văzute pe scară largă ca un barometru al cererii consumatorilor de vehicule electrice pe fondul unei tranziții de la motorul cu ardere internă.

„Am dori să mulțumim clienților noștri pentru răbdare, pe măsură ce depășim problemele legate de lanțul de aprovizionare global și de logistică”, a declarat Tesla într-un comunicat.

Livrările modelelor 3 și Y au reprezentat numărul copleșitor de mașini expediate.

Creșterea exporturilor de mașini Tesla către Europa și introducerea unui model Y mai ieftin au contribuit la creșterea producției Tesla, au spus analiștii.

Model 3 și Y sunt nestematele companiei

Gary Black, manager de portofoliu la Future Fund, a declarat că livrările Tesla au fost determinate de cifrele record venite din China, ceea ce „închide orice dezbatere despre scăderea cererii în China”.

Tesla nu a anunțat, încă, cifrele privind vânzările din China pe luna septembrie,dar în luna august, fabrica din Shanghai a exportat mai mult de două treimi din vehiculele sale către Europa și țările asiatice.

Rezultatul producătorului auto, în al treilea trimestru, a depășit proiecția medie de 221.952 trimisă de Tesla către investitori.

A fost mai mare decât recordul anterior al companiei pentru 201.250 de vehicule în al doilea trimestru, marcând al șaselea câștig trimestrial consecutiv pentru companie.

Tesla nu împarte vânzările în funcție de geografie, dar SUA și China sunt cele mai mari piețe ale sale. În prezent, Tesla produce modelele S, X, 3 și Y la fabrica sa din Fremont, California, iar modelele 3 și Y la fabrica sa din Shanghai. Peste 96% din vânzările din acest trimestru au fost de modelul 3 și Y.

Citește și: