Noua tehnologie de la Tesla care ”are grijă” de tine la volan: ce rol vor primi camerele din interior

Noua tehnologie de la Tesla care ”are grijă” de tine la volan: ce rol vor primi camerele din interior

Tesla se pregătește să vină cu o nouă tehnologie, care are rolul de ”a avea grijă” de șofer. Totul se întâmplă cu ajutorul camerelor video instalate în interiorul modelelor.

Tesla pregătește un update de software destinat camerelor care sunt instalate în interiorul modelelor pe care le vinde. E vorba de monitorizarea șoferilor la volan, atunci când funcția Autopilot, cea care a provocat multe probleme constructorului american, e activată.

Iată despre ce e vorba.

Tesla, cu ochii pe șoferi

Funcția Autopilot nu e una complet autonomă, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să fie în permanență atent la drum și să intervină dacă e cazul. Numai că au existat situații în care șoferii implicați în accidente s-au bazat pe această funcție oferită de constructorul american și au ignorat complet ce se întâmplă în trafic. Acum, Tesla caută să rezolve acest lucru.

Constructorul american vrea ca update-ul de software să detecteze, în timp real, cu ajutorul camerelor video, dacă șoferul este într-adevăr atent la drum. Alți constructori, spre exemplu, se folosesc și de senzori pentru a stabili dacă privirea șoferului e îndreptată la drum și nu e atras de telefon sau orice altceva.

Dacă, spre exemplu, camerele Tesla vor observa că șoferul nu e atent, se uită în altă parte sau e distras, atunci vehiculul poate încetini sau poate comuta automat pe funcția de condus în condiții normale. Un astfel de update l-ar forța pe șofer să fie atent și să intervină în cazul unui pericol.

Una dintre camerele Tesla, care va fi dotată cu noua tehnologie, e instalată deasupra oglinzii retrovizoare. Senzorii constructorului pot detecta acum doar dacă șoferul ține mâinile pe volan când funcția Autopilot e activată, dar noul software din camere e capabil să vadă și dacă șoferul e într-adevăr atent la drum.

Decizia vine după ce mai multe modele Tesla au fost implicate în accidente grave. În mai toate cazurile, funcția era activată, dar șoferul era distras de alte activități. Update-ul de software de pe camerele video din interior vine să prevină astfel de situații.

Citește și: