Autopilotul de la Tesla face iar ravagii. De data asta, chiar cu mașina de poliție

Autopilotul de la Tesla face iar ravagii. De data asta, chiar cu mașina de poliție

Un Tesla Model S din 2015 a intrat într-un vehicul de patrulare al statului Washington parcat.

Potrivit NBC News, mașina Tesla în cauză avea funcția „pilot automat” activată, iar mașina de poliție era parcată pe drum, cu luminile de urgență aprinse, în momentul coliziunii. Din fericire, nu au fost răniți, dar vehiculul poliției a suferit „pagube semnificative”.

Este încă un alt caz de accident care implică caracteristica controversată de pilot automat a mașinilor Tesla – și modul în care capacitățile sale sunt operate greșit de către șoferi.

„Tehnologia ne-a adus într-un moment minunat ca acesta, când vehiculele pot avea un pilot automat pentru a te ajuta. Dar asta nu înseamnă că te poți baza exclusiv pe funcția aceasta. Pentru a-ți asigura faptul că ești în siguranță la volan, de la o destinație la alta, trebuie să fiiatent”, a declarat un reprezentat al biroului șerifului, într-o declarație postată pe Facebook.

Vestea nu ar fi putut veni într-un moment mai rău pentru Tesla. Departamentul de Autovehicule din California a anunțat recent că investighează producătorul de mașini electrice condus de Elon Musk pentru încălcarea reglementărilor de stat prin publicitatea funcției sale de „conducere automată completă”.

Tesla produce accidente pe bandă rulantă cu funcția de pilot automat

În ciuda numelui, care ar implica faptul că mașinile sunt pe deplin autonome, în realitate însă, vehiculele Tesla nu sunt capabile să se conducă autonom și necesită „supraveghere activă a șoferului”.

Există un număr din ce în ce mai mare de accidente, unele fatale, în care șoferii au folosit în mod greșit sistemele lor de pilot automat, nereușind să le supravegheze corespunzător.

De fapt, nici măcar nu este prima dată când pilotul automat a fost implicat într-un accident care a implicat vehicule ale poliției. În august, un medic din Raleigh, Carolina de Nord, urmărea un film pe telefonul său, în timp ce Tesla era pe pilot automat. Vehiculul său a atins un vehicul de poliție staționar și a intrat în încă două mașini.

Tot recent, un șofer Tesla a postat mai multe videoclipuri pe TikTok, în care apărea chiar el conducând cu mâinile luate de pe volan. Apoi, a murit într-un accident de mașină, cu o Tesla.

Astfel, Tesla a intrat în vizorul autorităților. În cazul în care se va demonstra ca Tesla a încălcat regulamentul, se poate ajunge până la suspendarea licenței profesionale a producătorului auto, pe lângă alte sancțiuni administrative.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: