12 nov. 2021 | 11:56

Tesla e de neoprit: averea lui Musk crește peste noapte, datorită acțiunilor gigantului auto

ACTUALITATE
Tesla e de neoprit: averea lui Musk crește peste noapte, datorită acțiunilor gigantului auto

Acțiunile gigantului electric Tesla înregistrează noi avansuri, chiar dacă fondatorul companiei, miliardarul Elon Musk, a vândut un calup de acțiuni în valoare de cinci miliarde de dolari, deţinute la producătorul de vehicule electrice.

Joi, Bursa de la Frankfurt consemna faptul că acțiunile producătorului auto de mașini electrice, Tesla, marchează noi creșteri. Totuși, fenomenul i-a luat pe mulți investitori prin surprindere, în condițiile în care Elon Musk a vândut în ultimele zile acţiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari.

Joi dimineață, acțiunile gigantului auto se majorau cu 4,1%, până la 953 euro (1.102,05 dolari).

Îți amintesc faptul că, în weekend, Musk a făcut un sondaj pe Twitter în legătură cu vânzarea participaţiei sale de 10% deţinute la Tesla.

Tesla nu e doar o simplă companie controlată de miliardar, ci este izvorul celei mai mari părți din averea sa.

Tesla e pe val

Tesla continuă să dea lovitură după lovitură pe piața globală auto, într-o perioadă în care concurența pare să fie puternic afectată de problemele de pe lanțurile de aprovizionare și de lipsa de cipuri.

De curând, gigantul auto al lui Elon Musk a primit, de la Hertz Global Holdings, o comandă pentru 100.000 de Tesla.

Mașinile vor fi livrate în următoarele 14 luni, iar sedanurile Tesla Model 3 vor fi disponibile pentru închiriere în locațiile Hertz din principalele piețe din SUA și părți ale Europei începând cu începutul lunii noiembrie, a declarat compania de închirieri într-un comunicat.

Un aspect demn de menționat este că Hertz nu va proceda așa cum o fac majoritatea companiilor de închirieri auto, ci va plăti către gigantul Tesla aproape de prețurile de listă.

„Cum democratizăm accesul la vehiculele electrice? Aceasta este o parte foarte importantă a strategiei noastre”, a declarat Mark Fields, care s-a alăturat Hertz în calitate de CEO interimar la începutul acestei luni, într-un interviu. „Tesla este singurul producător care poate produce vehicule electrice la scară”.