Schimbarea Tesla la care nu te-ai fi așteptat: la ce ajută noua actualizare adusă mașinii electrice

Schimbarea Tesla la care nu te-ai fi așteptat: la ce ajută noua actualizare adusă mașinii electrice

Autoturismele electrice de la Tesla sunt mai mult un calculator decât o mașină. Din acest motiv, actualizările de firmware sunt mai importante ca niciodată, mai ales când introduc funcții noi, nu doar repară probleme.

La fel cum pe un laptop sau desktop folosit de mai multe persoane există profile de utilizatori, Tesla vrea să transpună conceptul în autoturismele sale de serie. Dincolo de utilizatorul efectiv, însă, gigantul condus de Elon Musk vrea să-ți pună respectivul profil, împreună cu toate setările aferente, inclusiv poziția scaunului sau a volanului, luminozitatea ecranului, parametrii Autopilot și istoricul de navigație, în cloud. Astfel, indiferent ce mașină Tesla vei folosi, te vei simți ca acasă.

Mașinile electrice Tesla, ancorate în cloud

Cea mai recentă versiune de firmware pentru autoturismele producătorului american vine la pachet cu Cloud Profiles sau Profile în Cloud. Pentru a profita de ea, trebuie să activezi sincronizarea vehiculului – Enable Vehicle Sync și imediat se va realiza o copie de siguranță a profilului tău pe internet, se menționează în Tesla Software Update.

Pe marginea acestui subiect, în trecut, Elon Musk a mai vorbit. Din acest motiv, nu este neapărat o schimbare revoluționară. În plus, la prima vedere, nu sunt mulți cei care tot schimbă autoturisme Tesla pentru a-și dori setările de pe una pe alta. Pe de altă parte, dacă ai o Tesla acasă și închiriezi o mașină electrică a aceluiași brand, probabil că este plăcut să o faci în câteva momente să se simtă la fel ca a ta, prin importul tuturor informațiilor de pe internet. Dacă îți vinzi vechiul autoturism și îți cumperi altul, din nou, mecanismul detaliat mai sus te va ajuta mult.

Anunțul vine în contextul în care Hertz a dezvăluit că va achiziționa aproximativ 100.000 de mașini create de compania lui Musk, iar procesul de livrare a început deja. Astfel, sunt șanse mult mai mari să te confrunți cu situația adresată de noua actualizare.

Citește și: