Tesla nu se dezice: de ce crede în Bitcoin și ce face pentru a scoate profit din asta

Tesla nu se dezice: de ce crede în Bitcoin și ce face pentru a scoate profit din asta

Tesla a făcut o investiție uriașă în Bitcoin și a făcut apoi tot posibilul pentru ca interesul în jurul monedei să crească. Cifrele arată că, pentru moment, a reușit.

Tesla are o relație veche cu Bitcoin, dar se pare că vede viitor în cea mai cunoscută criptomonedă, în ciuda volatilității din piață. Modul în care privește compania piața monedelor virtuale a fost reiterat și de CFO-ul companiei, Zach Kirkhorn.

Tesla a investit recent 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și se pare că marja de profit a fost undeva la peste 100 de milioane de dolari. Un prilej bun pentru companie pentru a nu-și abandona planurile în această direcție, mai ales că a anunțat că acceptă și Bitcoin la achiziția unui model electric produs de constructor.

Totuși, e mai mult de atât acolo. E și o bună ocazie pentru Tesla pentru a-și plasa rezervele cash și pentru a le accesa imediat la nevoie. Dacă frenezia din jurul monedelor virtuale se păstreză, alimentată inclusiv de anunțurile companiei pe subiect, atunci n-are ce să piardă, ba din contră.

Tesla vede viitor în Bitcoin

Tesla știe că viitorul Bitcoin se bazează doar pe încrederea oferită acestui tip de activ digital. Și, odată ce a intrat în ecuație, caută să păstreze nivelul sus. Elon Musk e celebru pentru reclama făcută constant pe Twitter și nu numai.

Pentru companie e foarte bine. După primul trimestru, cifrele arată că investiția de 1,5 miliarde de dolari a adus companiei un impact pozitiv de 101 milioane de dolari la profitabilitate. Kirkhorn crede că aceste criptomonede au viitor.

Doar că trebuie să iei în calcul că Tesla își ia unele măsuri de precauție. Uite, spre exemplu, anunțul potrivit căruia poți cumpăra mașini cu Bitcoin. Ei bine, după cum explicam AICI, nu e chiar așa.

Tesla recunoaște că piața Bitcoin e extrem de volatilă. Asta înseamnă, între altele, că un Bitcoin poate valora azi 50.000 de dolari, să zicem, și mâine se poate duce la 10.000 de dolari. Cu alte cuvinte, dacă ai cumpărat azi o Tesla cu un Bitcoin, mâine o poți cumpăra cu 5 Bitcoin.

Te întrebi, probabil pe bună dreptate, dacă aceeași problemă nu se aplică și la Tesla. Adică, dacă tu pierzi, de ce n-ar pierde și constructorul. Doar că producătorul e mai inteligent și mai adaptat la vremuri și s-a asigurat că nu pierde din această volatilitate a pieței. Răspunsul e simplu.

Tesla îți vinde mașina la prețul ei în dolari, tu având posibilitatea să plătești echivalentul în Bitcoin. Iar acel echivalent e valabil doar pentru o scurtă perioadă de timp – un sistem numit de constructor “Bitcoin Price Window”. Cu alte cuvinte, dacă rezervi azi și ți se stabilește echivalentul prețului mașinii în Bitcoin, mâine s-ar putea să se schimbe valoarea și să pui mai mult sau mai puțin.

Etichete: