Cel mai mare pariu al lui Elon Musk pe Bitcoin: îți cumperi Tesla cu moneda digitală

Cel mai mare pariu al lui Elon Musk pe Bitcoin: îți cumperi Tesla cu moneda digitală

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunţat miercuri că autovehiculele Tesla pot fi acum cumpărate și folosind celebra criptomonedă Bitcoin. Momentan, opțiunea e disponibilă doar pentru piața din Statele Unite ale Americii.

„Poţi cumpăra acum o Tesla cu Bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”, a scris Musk, într-un tweet.

Deși, pentru moment, opțiunea e disponibilă doar pentru Statele Unite, compania a transmis că „Vom lua în considerare extinderea pe noi piețe în viitor”.

Astfel, Tesla devine primul mare producător de automobile care a acceptă acest lucru.

tesla

Elon Musk a contribuit la ascensiunea fulger a Bitcoin

Este deja de notorietate atracția lui Musk pentru Bitcoin. Criptomoneda a atins de curând, pentru prima dată în istorie, pragul record de 60.000 de dolari, după ce șeful Tesla a făcut o investiție de 1,5 miliarde de dolari în moneda virtuală.

Investiția colosală în Bitcoin are rolul de a oferi companiei lichididate în criptomonede, odată ce va începe să accepte plățile în Bitcoin.

Tesla are de gând, de asemenea, să își extindă posibilitatea de plată în Bitcoin și pentru alte produse ale companiei. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii.

Totuși, Musk nu acceptă și alte monede virtuale. Bitcoin este singura criptomonedă pe care Tesla o acceptă.

Cum pot fi efectuate plățile în Bitcoin pentru Tesla?

Pe pagină oficială a companiei, reprezentanții Tesla explică persoanelor interesate modalitatea în care pot plăti în criptomoneda.

Potrivit acestora, trebuie să „Începeți plata din portofelul Bitcoin. Puteți fie să scanați codul QR, fie să copiați și lipiți adresa Bitcoin și suma exactă Bitcoin în portofel”.

„Dacă nu ați trimis suma exactă datorată pentru depunerea comenzii, comanda poate fi anulată. Dacă nu ați trimis suma exactă datorată pentru suma finală datorată pe mașina dvs., aceasta poate provoca o întârziere în livrarea mașinii dvs”, a mai spus Tesla.

De asemenea, plata se derulează destul de rapid.Tesla anunță că procesarea poate dura până la șase ore.

Ce se întâmplă în cazul în care cumpărătorii trimit către Tesla o altă moneda? Ei bine, compania nu va accepta o altă moneda virtuală în afară de Bitcoin: „Nu vom primi tranzacția și va duce probabil la pierderea de fonduri pentru dvs”.

Citește și:
Etichete: