29 mart. 2021 | 10:11

Tesla a construit la Timișoara cea mai importantă componentă pentru mașinile electrice. Alte 3 orașe sunt pe listă

ACTUALITATE
Tesla a construit la Timișoara cea mai importantă componentă pentru mașinile electrice. Alte 3 orașe sunt pe listă

2021 pare să fie anul mașinilor electrice în România. Dacia Spring înregistrează număr record de precomenzi, iar Tesla vine în România. Nu vine cu totul, dar vine cu componentele esențiale.

Deocamdată, Tesla nu a oferit niciun fel de detaliu despre o posibilă prezență în România prin showroom și vânzări directe. Totuși, are o companie: Tesla Motors Romania pentru instalarea stațiilor de încărcare Supercharger în Timișoara, București, Sibiu și Pitești.

În prima fază, era planificată instalarea unei stații de tip Supercharger doar în București, dar s-au adăugat proiectul inițial stații suplimentare în Pitești, Timișoara și Sibiu. Printre absenții importanți din această listă se numără Cluj, Brașov sau Iași.

Implementarea inițiativei va începe cu Timișoara, unde și vedem acum cum arată lucrările de implementare a sistemului de încărcare rapidă a mașinilor.

Când vor fi gata încărcătoarele Tesla?

Primele încărcătoare Tesla Superchargers din România sunt amplasate în fața hotelului Continental din Timișoara. În ianuarie, când lista orașelor a fost publicată, Tesla avea în plan să inaugureze încărcătoarele din Timișoara până la 31 martie.

Posibil să se încadreze, mai sunt câteva zile. Pe site-ul companiei perioada încă e primul trimestru din 2021. Altfel, celelalte încărcătoare sunt programate să fie disponibile până la final de iunie.

romania timisoara tesla supercharger

Independent de încărcătoare, Tesla a dat semne că ar vrea să-și crească prezența în România. În decembrie, a publicat pe site-ul oficial cinci anunțuri de angajare pentru un showroom și un service în București. Anunțurile au fost publicate pe 14 decembrie. În toate acestea, compania menționează că se pregătește să debuteze oficial pe piața din România.

Mașinile companiei conduse de Elon Musk sunt deja în România, dar cel mai apropiat service nu e în România, ci în afară. Astfel, prin acest demers, compania ar putea oferi un suport mai bun clienților deja existenței. Totodată, interesul pentru mașini electrice a crescut și la noi. De exemplu, în 2020, în România, au fost înmatriculate 56 de mașini electrice Tesla. Iar în 2019 și 2020 vorbim de aproape 4.000 de automobile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele