Telefonul viitorului vine de la Samsung și este mai futurist ca niciodată: cât de flexibile sunt ecranele gigantului

Telefonul viitorului vine de la Samsung și este mai futurist ca niciodată: cât de flexibile sunt ecranele gigantului

După o perioadă de aproximativ un deceniu în care cele mai multe smartphone-uri au arătat la fel, Samsung s-a aruncat la câteva terminale extravagante cu ecrane flexibile. Acum, va duce acel concept la un cu totul alt nivel.

Spre deosebire de alți jucători din acest domeniu, Samsung are un avantaj enorm în fața concurenței când vine vorba de terminale futuriste. Sud coreenii își pot crea propriile ecrane, cât se poate de flexibile și cu o ramă infimă spre inexistentă. Acesta este și motivul pentru care compania ocupă momentan prima poziția pe piața telefoanelor pliabile, chiar dacă nu vinde extraordinar de multe unități cu prețuri între 1500 și 2000 de euro.

Iarna trecută, cei de la Samsung au atras atenția în cadrul unui eveniment online asupra faptului că nu vor renunța la piața de telefoane pliabile. În schimb, vor face eforturi pentru a le face mai accesibile. Pornind de la acea realitate, în cadrul conferinței Display Week 2021, sud coreeni au oferit o mostră vizavi de urmează să aducă pe piață Samsung.

samsung prototipPrintre conceptele prezentate se numără un smartphone pliabil în două puncte ce se poate transforma în orice moment într-o tabletă de dimensiuni generoase. Din nou, discutăm de un ecran OLED ce va avea diagonala maximă de 7,2 inci, o valoare ce-l plasează între Galaxy Z Flip de 6,7 inci și Galaxy Fold 2 de 7,6 inci.

În același context, a fost prezentat un ecran glisant. Acesta poate fi văzut mai sus și se extinde cu ușurință pe orizontală. Ca și referință, am văzut deja căte prototipuri similare cu ecran glisabil de la TCL și LG, înainte ca LG să renunțe complet la piața de mobile. Oppo a dezvăluit de asemenea un concept cu un ecran rulabil intitulat Oppo X 2021. Acela se poate transforma dintr-un gadget cu un ecran de 6,7 inci într-unul de 7,4 inci.

samsung tabletaPentru cei care își doresc ecrane și mai mari, Samsung a dezvăluit un fel de tabletă pliabilă al cărei ecran deschis atinge diagonala de 17 inci, într-un format 4:3. Concurentul actual pe această zonă este ThinkPad X1 Fold de la Lenovo, dar acela se rezumă la 13,3 inci.

Deoarece Samsung are în portofoliu și laptopuri, a ilustrat un prototip de notebook al cărui webcam se ascunde în spatele ecranului, pentru a obține o ramă cât se poate de mică, după cum se poate vedea mai jos. La ora actuală, singurul smartphone cu această tehnologie este ZTE Axon 20 5G.

samsung laptop

Citește și: