Cea mai importantă dotare de pe OnePlus 9, dezvăluită: totul începe de la acest parteneriat

Cea mai importantă dotare de pe OnePlus 9, dezvăluită: totul începe de la acest parteneriat

OnePlus 9 va fi dezvăluit pe 23 martie. Odată cu acest model, compania face un pas înainte în ceea ce privește performanța camerei foto. Dacă Huawei are parteneriat cu Leica, OnePlus are unul cu Hasselblad.

Pentru cine nu știe, Hasselblad e producătorul camerelor folosite de primii oameni care au ajuns pe Lună. Sigur, din anii ’60 până în prezent, compania n-a dus-o chiar așa de bine. Dar tot produce camere performante. Acum, vom vedea un pic din acea expertiză în OnePlus 9.

Conform producătorului de telefoane, investește 150 milioane de dolari în dezvoltarea camerelor foto în următorii trei ani. Performanța foto-video e cea la care n-a prea excelat, în comparație cu Apple, Huawei sau Samsung. Parteneriatul cu Hasselblad ar putea ajuta.

Hasselblad Camera for Mobile pe OnePlus 9 (și următoarele telefoane)

În ultimii 80 de ani, Hasselblad a fost un pionier în tehnologii de înaltă performanță și s-a impus ca un lider mondial în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Produsele sunt cunoscute pentru calitatea fără compromis a imaginilor, designul scandinav și o mecanică precisă, cu care au câștigat încrederea unora dintre cei mai mari fotografi din lume și au captat unele dintre cele mai memorabile imagini din lume, cum ar fi primii pași ai oamenilor pe Lună.

Sigur, pe telefoane nu vorbim chiar de același lucru. În ultimii ani a fost mai clară ca niciodată direcția: optimizări software și folosirea algoritmilor de inteligență artificială pentru imagini mai bune.

Conform OnePlus, această colaborare va aduce sisteme de camere mult îmbunătățite pe următoarele modele. Parteneriatul se va derula în următorii trei ani și cuprinde îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului.

Cele două companii vor defini standardele tehnologice pentru experiența oferită de camerele foto mobile și vor dezvolta noi tehnologii, pentru a îmbunătăți Hasselblad Camera for Mobile. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

Prima și cea mai dificilă provocare a acestei colaborări constă în calibrarea culorilor. Dezvoltată în comun de OnePlus și Hasselblad de-a lungul lunilor de verificare amănunțită și reglare fină, această nouă soluție de culoare – Calibrarea naturală a culorilor (Natural Color Calibration) cu Hasselblad – își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele flagship OnePlus. De asemenea, acesta va fi noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor în următoarele camere de smartphone.

Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un smartphone, ceea ce duce la culori incredibil de precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare.

Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului. De asemenea, permite un control fără precedent pentru fotografii profesioniști de a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

Mai multă atenție pentru camerele foto

oneplus hasselblad parteneriat

OnePlus a anunțat și o strategie de trei ani pentru a-și consolida capabilitățile camerei. Această investiție se va îndrepta către o serie de domenii pentru a îmbunătăți capacitatea OnePlus de a oferi utilizatorilor săi tehnologie de cameră de ultimă generație, inclusiv dezvoltarea în continuare a patru laboratoare majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, inclusiv două laboratoare de imagistică inovatoare cu sediul în Statele Unite și Japonia.

Noutăți în tehnologia de imagistică a smartphone-urilor pentru viitoarele sisteme de camere OnePlus, cum ar fi o cameră panoramică cu un câmp vizual de 140 de grade, tehnologie cu lentile T pentru focalizare rapidă în camera frontală și un obiectiv cu formă liberă – care va fi introdus în premieră pe seria OnePlus 9 – care elimină practic distorsiunea marginilor în fotografiile ultra-wide.

Cât despre noul telefon, promisiunea e că oferă multiple noutăți în fotografia mobilă și va reuni combinația de neegalat de hardware premium OnePlus și software rapid și fluid cu renumita expertiză în fotografie și estetica Hasselblad. Astfel, noua serie va oferi cel mai avansat sistem de camere OnePlus de până acum – Hasselblad Camera for Mobile.

Seria OnePlus 9 va utiliza un senzor Sony IMX789 personalizat pentru cel mai mare și mai avansat senzor principal de cameră foto de pe un dispozitiv OnePlus. Cu 12 biți RAW, va fi de până la 64 ori mai colorat decât înainte, oferind culori mai dinamice și mai vibrante în imagini și oferind fotografilor profesioniști mai multe oportunități de post-editare. Hasselblad Camera for Mobile va oferi, de asemenea, înregistrare video HDR îmbunătățită, precum și suport pentru captarea videoclipurilor 4K 120 FPS și 8K 30 FPS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: