Tehnologia din spatele Bitcoin, deja folosită în sisteme de vot: creștere uimitoare în ultimul an

Tehnologia din spatele Bitcoin, deja folosită în sisteme de vot: creștere uimitoare în ultimul an

Cei mai mulți se uită la Bitcoin cum crește și scade. Sunt însă oameni care se uită la tehnologia din spate – blockchain – și speră că aceasta va deveni componentă crucială în mediul digital. Deocamdată, experiemntul cu sistemul de vot funcționează.

Între decembrie 2020 și februarie 2021, s-au desfășurat de trei ori mai multe sesiuni de vot pe Polys (față de anul precedent). Aceasta este o platformă de votare bazată pe blockchain și dezvoltată de Kaspersky Innovation Hub. Creșterea a ieșit la iveală în urma analizei metadatelor anonimizate de pe platformă. În timp ce primele două sectoare cele mai active în ceea ce privește ponderea sesiunilor de vot au rămas aceleași – entități educaționale și ONG, gama celorlalte sectoare s-a schimbat în această perioadă.

Astfel, cercetarea sesiunilor anonimizate de pe platforma de vot bazată pe blockchain Polys arată că oamenii au început, de asemenea, să ia decizii comune prin acest punct de acces online. Pentru a vedea cum a afectat pandemia amploarea votului la distanță, cercetătorii au examinat statistici cu trei luni înainte de adoptarea măsurilor globale, începând din decembrie 2019. Acestea au fost apoi comparate cu rezultatele din decembrie 2020 – februarie 2021.

voturi blockchain polys

În această perioadă, cel mai activ segment pentru votul online a fost cel al educației – 60% din sesiuni au fost desfășurate de organizații din acest domeniu, în timp ce acum un an acest segment reprezenta doar 43% în sondaje. Au urmat organizațiile non-guvernamentale, care au efectuat 17% din sesiuni prin această metodă, ceea ce reprezintă cu două puncte procentuale mai mult decât în ​​aceeași perioadă de acum un an. Ponderea în rândul organizațiilor și partidelor guvernamentale a crescut, de asemenea, de la 6% la 10%.

Acest lucru a conturat acest segment ca fiind a treilea cel mai activ, înlocuind voturile pe probleme de afaceri.

Aceasta nu este singura schimbare observată pe parcursul anului. Deoarece întâlnirile în grupuri mari au fost în general evitate, mai puțin de 1% din voturi s-au ținut la evenimente publice, în timp ce anterior, 7% din sesiuni se încadrau în această categorie. Experții au observat, de asemenea, că deciziile comune privind inițiativele locale au scăzut, de asemenea, de la 3% în decembrie 2019 – februarie 2020, la 1% pe parcursul anului trecut, sugerând că astfel de proiecte au fost suspendate.

hardware sistem votare blockchain
Cum ar arăta un hardware pentru Polys disponibil în secții de vot și nu numai

Cu toate acestea, în decembrie 2020 – februarie 2021, ponderea lor a revenit la 3%, pe măsură ce au revenit discuțiile despre inițiativele locale.

Alexander Sazonov, director de produs, Polys, susține că, date fiind măsurile de autoizolare, votul online securizat a devenit aproape singura modalitate de a continua proiectele colaborative, ceea ce a accelerat adoptarea acestei măsuri. Mai multe informații despre Polys sunt disponibile aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: