Țeapă de 3 milioane de dolari prin Bitcoin România? De ce verifică DIICOT o presupusă fraudă comisă din România

Țeapă de 3 milioane de dolari prin Bitcoin România? De ce verifică DIICOT o presupusă fraudă comisă din România

DIICOT  a intrat pe fir pentru a investiga o presupusă fraudă de 3 milioane de dolari prin Bitcoin România.

DIICOT a efectuat mai multe percheziții într-un dosar care vizează o presupusă fraudă de 3 milioane de dolari. Totul s-ar fi pus la cale din România, cred anchetatorii, care au descins la mai multe adrese pentru a aflat detalii din acest caz. Se pare că pe lista suspecților se află un patron de club din România și alți doi complici.

Schema ar fi fost una elaborată: organizarea unor licitații fictive, în urma cărora păgubiți au fost mai mulți cetățeni străini, scrie alephnews.ro.

Țeapă de 3 milioane de dolari prin Bitcoin România. Ce investighează DIICOT

Cei trei suspecți ar fi organizat licitaţii fictive la care participau cetăţeni americani, englezi şi indieni. Pe lista produselor licitate s-ar fi aflat produse de lux, dar acestea erau doar prezentate, pentru că nu ajungeau, în realitate, la cei care au dat bani pe ele.

Deși nu livrau produsele cumpărătorilor, ei încasau banii și încercau să-i ascundă în site-ul Bitcoin România. Șeful platformei a fost audiat ca martor în dosar, după ce autoritățile au făcut percheziții la locuințele suspecților.

„Bitcoin România are peste 200.000 de clienţi. Nu ştim exact care erau activităţile lor ililcite. Dacă vreodată autorităţile au un dubiu în legătura cu activitatea unor clienţi de-ai noştri suntem bucuroşi să colaborăm cu aceste autorităţi.” – spune George Rotariu, Administrator Bitcoin România.

George Rotariu susține că a colaborat cu oamenii legii la acest dosar.

„Se presupune că o parte dintre criptomonedele pe care ei le-au tranzacţionat pe platforma noastră provin din acele fraude. Discutăm despre nişte tranzacţii care ar fi avut loc în 2014, 2015. Dacă aveau aceste activităţi ilicite mi se pare normal să plătească pentru ele.” – adaugă el.

În jurul Bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală, e mare interes în această perioadă. Bitcoin a crescut în 2020 cu 400% pe parcursul anului, depășind 50.000 de dolari pe bitcoin pentru prima dată la începutul anului 2021. Recent, a sărit și de pragul de 60.000 de dolari.

Doar că mulți atrag atenția că ar putea fi doar o bulă speculativă și nimic mai mult. Valoarea e dată doar de interes. Dacă acesta dispare, atunci valoarea se prăbușește.