02 aug. 2021 | 13:15

VIDEO Volkswagen aduce în Europa primul său SUV coupe: cum arată Taigo

ACTUALITATE
VIDEO Volkswagen aduce în Europa primul său SUV coupe: cum arată Taigo

Volkswagen profită de cererea mare pentru SUV-uri de dimensiuni mici și aduce și în Europa modelul Taigo.Iată despre ce e vorba.

Germanii se pregătesc să vândă și pe piața europeană Volkswagen Taigo, un SUV coupe de mici dimensiuni, care poate rivaliza cu alte modele asemănătoare de la Skoda și chiar de la Ford – vezi modelul Puma, produs la Craiova.

Taigo se vinde deja în America de Sud sub numele de Nivus, dar va fi adus în curând și pe piața europeană. Ar fi de așteptat să poată fi comandat spre sfârșitul anului. E un model care poate rivaliza cu altele din gama germanilor – precum T-Roc și T-Cross.

Noul SUV de la Volkswagen: ce-ți promite Taigo

Remarci din prima că modelul e unul cu o caroserie mai altfel, vine cu o siluetă coupe și poate rivaliza, la aspect, cu Ford Puma. Diferența e dată, însă, de motorizare.

VW Taigo e echipat cu toate tehnologiile regăsite și pe celelalte SUV-uri ale mărcii, inclusiv apreciatul Digital Cockpit, luminile LED și sistemele de asistență de siguranță. E construit pe platforma MQB a grupului, varianta de clasă B, are o lungime de 4,26 metri, fiind mai lung decât cele două SUV-uri T-Roc și T-Cross.

Cu o lățime de 1,75 metri și o înățime de 1,49 metri și cu un portbagaj mai mult decât generos – 438 de litri, modelul vine cu două motorizări doar pe benzină, cu două motoare: unul de de 1.0 litri, cu două versiuni de putere, de 95 și 110 CP, precum și 1.5 litri, de 150 CP.

Cutiile de viteze disponibile sunt manuale, cu 5 sau 6 trepte și o opțiune DSG, automată cu 7 trepte.

Deocamdată nu au fost anunțate prețurile pentru Europa, dar cel mai probabil, prețul de pornire va sări de 20.000 de euro. Cu cât va sări, rămâne de văzut.

Sunt, probabil, ultimele zvâcniri are producătorului german în zona modelelor cu combustie internă. Electricele se vând extrem de bine, iar gama Volkswagen va fi, în câțiva ani, numai în această direcție.

În prima jumătate a anului 2021, Volkswagen a vândut 170.939 de automobile electrice.