Surpriza de Paște pentru acești români: de unde vor primi bani direct în cont

Surpriza de Paște pentru acești români: de unde vor primi bani direct în cont

Românii plecați peste hotare vor trimite în proporție covârșitoare bani familiilor rămase în țară, înaintea sărbătorilor pascale. Banii au ca destinație principală asigurarea nivelului de trai al celor rămași acasă, dar și acoperirea ratelor bancare, spun specialiștii.

În mod tradițional, românii plecați la muncă peste hotare efectuază transferuri către cei apropiați din țară, în perioada sărbătorilor. Anul acesta e așteptată o creștere a tranzacțiilor, în contextul în care restricțiile de circulație îi împiedică pe mulți diasporeni să vină în România să își petreacă sărbătorile pascale alături de familie și prieteni.

Conform datelor TransferGo, 57% dintre românii din diaspora trimit în această perioadă bani famiilor din țară.

Unde ajung banii românilor plecați la muncă peste hotare

10% dintre trasferuri au ca destinație plata ratelor bancare, arată o analiză recentă. Oamenii au accesat diferite credite în țară și, pentru a le acoperi, trimit periodic bani familiei ca să poată achita ratele la bănci.

Traiul în România se dovedește a fi dificil pentru multe familii din România. Din acest motiv, 70% dintre români trimit bani pentru a asigura traiul celor rămași în țară, arată TransferGo.

De asemenea, 25% trimit bani care ajung să constituie depozite de economii în țară, astfel încât să dispună de o bază financiară în momentul în care vor renunța la jobul în străinătate și vor decide să revină acasă.

„TransferGo oferă certitudinea că banii ajung simplu, rapid şi în siguranţă la cei dragi, atunci când au cea mai mare nevoie de ei şi deşi nu se poate transmite şi emoţia revederii, cu siguranţă cei de acasă se bucură de un sprijin binevenit.

Suntem alături de românii care sunt nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile în afara ţării, departe de cei dragi, iar serviciul nostru le stă la dispoziţie pentru a-şi ajuta familiile în prag de sărbătoare,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Citește și: