Statul se laudă cu digitalizarea: câți români folosesc ghișeul.ro pentru plata diverselor contribuții

Statul se laudă cu digitalizarea: câți români folosesc ghișeul.ro pentru plata diverselor contribuții

Ghiseul.ro e platforma pe care-ți poți plăti diverse contribuții către stat și se pare că tot mai mulți români preferă să plătească online.

Statul se laudă cu digitalizarea serviciilor de plată a contribuțiilor. Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță că platforma ghişeul.ro a înregistrat cel de-al 900.000-lea utilizator. E vorba de o persoană fizică din sectorul 3 al Capitalie.

De la începutul anului, peste 130.000 de utilizatori s-au înscris pe platformă, media zilnică fiind undeva la 3.000 de persoane, arată ADR.

Ghiseul.ro, platforma prin care-ți poți plăti taxele online

Autoritatea pentru Digitalizarea României susține că,  începând de la 1 ianuarie, prin intermediul platformei s-au făcut peste 489.000 de tranzacţii, în valoare de peste 153.000.000 lei.

”În doar 5 săptămâni, numărul utilizatorilor a crescut cu 100.000. Tot mai mulţi români au descoperit că Ghişeul.ro este simplu de utilizat, rapid şi sigur. Mai avem foarte puţin timp până la recordul absolut pentru administraţia publică: un serviciu public va trece de 1 milion de utilizatori! Sunt convins că vom ajunge acolo înainte de 31 martie, data până la care se aplică reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport pentru persoanele fizice. Creşterea exponenţială a platformei de plăţi online este un rezultat firesc al extinderii serviciilor publice, al înrolării de noi instituţii publice şi al suplimentării tipurilor de plăţi, upgrade-uri pe care le-am realizat anul trecut. Utilizatorii pot achita online peste 300 de servicii publice centrale şi locale, toate cu zero comision”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România. Anul trecut, în contextul pandemiei, statul promitea că-și va digitaliza și mai mult serviciile, tocmai pentru ca oamenii să nu se mai deplaseze la instituțiile statului.

Guvernul arăta că vrea să introducă în ghiseul.ro, alături de persoanele fizice, și persoanele fizice autorizate, persoanele juridice sau alte entități fără personalitate juridică.

Mai mult, această platformă va putea fi folosită nu doar pentru plata de taxe și impozite, ci și pentru toate celelalte obligații de plată către bugetul general consolidat.