Squid Game, o criptomonedă valoroasă: cel mai nou trend ciudat inspirat de serialul Netflix

Squid Game, o criptomonedă valoroasă: cel mai nou trend ciudat inspirat de serialul Netflix

S-a irosit multă cerneală digitală pe subiectul Squid Game și se va irosi mult mai multă și de acum înainte. Serialul Netflix a devenit un fenomen cultural important și tocmai a inspirat o criptomonedă de succes.

Conform datelor obținute de CNBC, criptomoneda SQUID a ajuns la o evaluare de 340 de milioane de dolari, iar prețul i-a crescut cu 20.000% într-o singură săptămână. La momentul de față, criptomoneda se tranzacționează cu 4,3 dolari, după ce a crescut cu 284% în 24 de ore. Partea un pic ciudată și motivul pentru care moneda virtuală s-a aflat deja la baza unor avertismente are legătură cu probleme întâmpinate în a o vinde ulterior.

SQUID, o criptomonedă pornită dintr-o glumă

După ce i-a explodat valoarea, CoinMarkertCap a atras atenția asupra faptului că moneda nu pare să se vândă cu ușurință. Motivul pare să aibă legătură cu documentele care însoțesc această criptomonedă inspirată de Squid Game. Aparent, în realizarea ei s-a folosit o tehnologie care nu permite vânzarea fără respectarea prealabilă a unui număr important de condiții.

E proaspăt ajunsă online. Moneda Squid a ajuns în lumina reflectoarelor pe 20 octombrie, într-o etapă de pre-vânzare. Fără să uimească pe nimeni, s-a epuizat într-o secundă. În acest fel, s-a adăugat unei lungi liste de criptomonede create în glumă care au înregistrat creșteri masive, fără să aibă neapărat în spate o filozofie clară sau un nivel sporit de transparență. Din aceeași categorie, criptomoneda Shiba Inu, inspirată de o rasă japoneză de câini, a crescut cu 100% în ultima săptămână.

Ca referință, moneda virtuală SQUID a fost lansată drept o monedă exclusivă a proiectului Squid Game – o platformă crypto de tip play-to-earn. În final, criptomoneda a fost menită pentru un turneu online ce urmează să fie lansat în noiembrie. Acesta imită cele şase runde prezentate în serialul omonim. Însă, spre deosebire de show, compania a declarat că jocul nu se va solda cu moartea concurenților. Va fi interesant să vedem ce criptomonede mai apar în următoarea perioadă pornind de la astfel de fenomene.

Citește și: