25 oct. 2021 | 08:40

Squid Game inspiră un dezastru: ce s-a întâmplat după ce copiii au văzut serialul Netflix

ACTUALITATE
Squid Game inspiră un dezastru: ce s-a întâmplat după ce copiii au văzut serialul Netflix

În teorie, Squid Games este un serial interzis minorilor, dar prea puțini părinți supraveghează obiceiurile de streaming ale copiilor, mai ales în cazul adolescenților. Această realitate a dus la o problemă gravă.

Squid Game sau Jocul Calamarului este un fenomen global, a cucerit fiecare colț al planetei printr-o premisă simplă și un grad exacerbat de violență. Acea violență a dus însă și la ratingul serialului. În diverse regiuni ale lumii, este interzis copiilor sub 17 sau 18 ani. Un lucru este sigur, copiii nu au voie să-l vadă, sub nicio formă.

Squid Game, un dezastru pentru copii

Serialul coreean de pe Netflix a devenit o problemă importantă pentru cadrele didactice din Italia, unde directorul unei școli din Florența le-a scris un mesaj de îngrijorare atât părinților, cât și profesorilor din subordine.

Directorul este îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii se iau la bătaie, după ce încearcă să imite diverse secvențe din Jocul Calamarului. Ca să înțelegi mai bine câți părinți previn accesul copiilor la conținutul pentru adulți, merită să ai în vedere că fenomenul violent este cel mai evident printre elevii școlilor primare și gimnaziale. Practic, copiii sub 14 – 15 ani care, sub nicio formă, nu ar fi trebuit să vadă serialul, ajung să se bată din cauza lui.

Ca referință, dacă întregul fenomen îți este străin, serialul Squid Game este construit în jurul unor jocuri pe care le-am avut și noi în copilărie. Una dintre cele mai violente secvențe, de exemplu, este construită în jurul ”1, 2, 3 la perete stai”. Diferența este că, în film, dacă o păpușă se întoarce iar tu încă te mai miști încercând să ajungi la ea, ești împușcat.

Silvia Svanera este directoarea școlii din Florența și, în scrisoarea intitulată Squid Game Alert, roagă profesorii să acorde o atenție deosebită elevilor care imită ce au văzut în serial și dau lovituri sau pumni colegilor de pe terenul de joacă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele