Sporurile bugetarilor din România vor fi anulate: problema mai gravă decât a pensiilor speciale, soluționată

Sporurile bugetarilor din România vor fi anulate: problema mai gravă decât a pensiilor speciale, soluționată

În urmă cu câteva săptămâni, a început să circule pe internet o listă absolut șocantă cu sporurile ostentative de care se bucură bugetarii români. Oficialii se străduiesc la această oră să le desființeze și, se pare, că există un plan.

Să iei bani de la bugetari, indiferent în ce formă îi primesc și în ce moment al vieții, pare un mit. Din același motiv pentru care pensiile speciale vor fi aici la mult timp după moartea noastră, foarte mulți au crezut că se întâmpla același lucru și sporurile financiare extraordinare. Se pare totuși că există un ”plan de bătaie” pentru desființarea lor. 

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat totuși că, deși mai avem un pic de așteptat până când vor fi analizate toate, cele mai multe dintre ele vor fi anulate. Sporurile acordate în prezent bugetarilor vor fi desființate, a afirmat unul dintre șefii guvernului, într-o intervenție la Realitatea Plus. Performanța va fi în continuare răsplătită, dar doar performanța, nu prezența locul de muncă sau faptul că un angajat are un calculator în față. În opinia sa, sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi, potrivit Agerpres.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor.

În final, dacă se materializează discuțiile din coaliție, Hunor este optimist că nu vom mai discutat de aceste sporuri ale bugetarilor în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: