17 feb. 2021 | 15:49

Soluția lui Bill Gates pentru toate națiunile: de ce ar trebui folosită carnea sintetică

ACTUALITATE
Soluția lui Bill Gates pentru toate națiunile: de ce ar trebui folosită carnea sintetică

Bill Gates este un reputat filantrop și avocat al politicilor pentru probleme umanitare și politice, inclusiv sănătatea publică, schimbările climatice și foamea. Iată ce părere are despre noul tip de carne crescută în laborator.

Recent, într-un interviu pentru MIT Tech Review care atinge toate aceste inițiative și multe altele, Gates înclină în mod serios în favoarea cărnii false. Și chiar recomandă ca fiecare „țară bogată” de pe Pământ să se îndepărteze de carnea de vită adevărată imediat ce este posibil.

Gates a spus că „cele mai sărace 80 de țări” vor mai mânca vaci reale pentru o vreme. Dar el se declară optimist cu privire la calea lumii dezvoltate către carnea sintetică.

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la 100% carne de vită sintetică”, a declarat miliardarul pentru MIT Tech. „Te poți obișnui cu diferența de gust și adevărul este că gustul va fi și mai bun în timp”.

În mod interesant, Gates a spus că este optimist că înlocuirea cărnii de vită de la bovine reale cu cea pe bază de plante, crescută în laborator, poate prelua piața. Pentru a sublinia acest punct, el a dat exemplu Memphis Meats – o companie de carne de laborator în care a investit el însuși – și a lăudat carnea crescută acolo.

Acesta ar putea fi primul tip de carne crescută în laborator care ar intra pe piață

De ani de zile, există o piață aglomerată de startup-uri care vor să aducă pe piață prima carne cultivată în laborator – Aleph Farms, JUST și Memphis Meats, finanțate de Bill Gates.

Dar aducerea unui produs de genul acesta pe rafturile supermarketurilor a rămas evazivă până în ziua de azi. Dar, potrivit Los Angeles Times, un startup din Singapore numit Shiok Meats ar putea fi prima companie din lume care vinde efectiv o carne cultivată în laborator.