Acesta ar putea fi primul tip de carne crescută în laborator care ar intra pe piață

Acesta ar putea fi primul tip de carne crescută în laborator care ar intra pe piață

De ani de zile, există o piață aglomerată de startup-uri care vor să aducă pe piață prima carne cultivată în laborator – Aleph Farms, JUST și Memphis Meats, finanțate de Bill Gates.

Dar aducerea unui produs de genul acesta pe rafturile supermarketurilor a rămas evazivă până în ziua de azi. Dar, potrivit Los Angeles Times, un startup din Singapore numit Shiok Meats ar putea fi prima companie din lume care vinde efectiv o carne cultivată în laborator.

Shiok își concentrează energia asupra creveților, o industrie afectată de sclavia umană și de preocupări profunde de mediu

„Singapore face mai multe investiții proprii și este cel mai receptiv, din punct de vedere regulatoriu, până la clarificarea acestei situații pentru a intra pe piață „, a declarat pentru LA Times expertul în carne cultivată Chase Purdy. „Va fi probabil un restaurant din Singapore care servește acest lucru pentru consumatori, pentru prima dată în istorie”, adaugă acesta.

Deși numeroase startup-uri au creat prototipuri de carne cultivate în laborator, acestea au rămas în stadiu de testare. Însă Siok se apropie de rezultatul final și mai mult, nici nu va fi scumpă.

Dacă reușesc să ducă produsul la capăt, Times nu a reușit încă să prezică cu exactitate când va ajunge pe piață, compania intenționează să treacă la homar și crab cultivat în laborator.

Baconul crescut în laborator e un exemplu excelent că trăim deja în viitor

Familia Jetson trăia într-un viitor în care poate ne-ar plăcea tuturor să fim. Până atunci, mâncarea e mai ușor de obținut. De exemplu, bacon artificial acum.

Higher Steaks, un startup de carne alternativ din UK, a reușit să creeze atât bacon, cât și burtă de porc dintr-un amestec de celule cultivate în laborator și produse vegetale diverse, proteine, grăsimi și amidon. Este prima dată când cineva reușește să obțină bacon cultivat în laborator.

Deocamdată, compania a produs doar un mic eșantion pentru a demonstra că este posibil. Nu este încă capabil să producă alimente cultivate în laborator la scară largă sau să le vândă clienților, ceea ce este încă o limitare în industria aflată în mișcare – dar compania raportează o cerere în creștere și diminuarea ofertei globale de carne de porc, ca motiv de a se strădui din ce în ce mai mult să producă astfel de carne în laborator.