02 mart. 2021 | 12:30

Soldații britanici se antrenează prin simulări de realitate virtuală. Cum îi ajută tehnologia să fie mai buni pe câmpul de luptă

ACTUALITATE
Soldații britanici se antrenează prin simulări de realitate virtuală. Cum îi ajută tehnologia să fie mai buni pe câmpul de luptă

Armata britanică își antrenează soldații și desfășoară exerciții militare printr-o simulare de realitate virtuală.

Simularea arăta mai degrabă ca un joc video de tip shooter first-person, decât un exercițiu militar serios, potrivit unui nou videoclip al BBC. Acest lucru în mare parte datorită faptului că soldații foloseau căști Oculus Rift S și controlere portabile disponibile în comerț.

Simulările, construite de compania SimCentric, permit armatei să efectueze exerciții sau să simuleze lupte cu arme care ar fi periculoase în viața reală.

Soldații se antrenează cu exerciții de realitate virtuală

În videoclip, jurnalista BBC Zoe Kleinman învață să folosească sistemul, încercând să țintească și să reîncarce o pușcă cu aceleași controlere pe care le-ai putea folosi pentru a juca „Beat Saber”.

Simularea, care folosește popularul motor graphic Unreal Engine Epic Games al producătorului Fortnite, seamănă foarte mult cu jocurile shooter care rulează pe aceeași tehnologie. Acest lucru permite SimCentric, relatează BBC, să dezvolte rapid scenarii de antrenament specifice oricărui exercițiu dorit de militari.

Instruirea militară în VR există de ceva vreme. Statele Unite au efectuat exerciții de antrenament similare în versiunile virtuale ale orașelor din SUA cu ani în urmă. Dar ani mai târziu, există încă numeroase probleme cu sistemul.

După cum remarcă Kleinman, totuși, unul dintre marile obstacole a fost tehnologia însăși. În clip, ea spune că s-a străduit să facă lucruri precum reîncărcarea pistolului sau controlul mișcării. Știa cum să facă aceste lucruri la nivel conceptual, dar s-a chinuit puțin deoarece controlul Oculus Rift, până la urmă, nu seamănă cu un pistol adevărat.

Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

Armata SUA dezvoltă o nouă tehnologie care poate păcăli adversarii care urmăresc semnalele electrice emise de echipamentul soldaților.

Urmărirea spectrului electromagnetic este deja un mod viabil de a monitoriza mișcările sau operațiunile combatanților prin preluarea semnalelor emise de dispozitivele de comunicație de departe, relatează C4ISRNET.