17 sept. 2021 | 09:30

Șoferii românii trebuie să știe ce se întâmplă cu asigurările RCA: ce faci după falimentul City Insurance

ACTUALITATE
Șoferii românii trebuie să știe ce se întâmplă cu asigurările RCA: ce faci după falimentul City Insurance

Aproximativ trei milioane de șoferi români vor rămâne ”în plop” după falimentul City Insurance. Atât de mare este numărul de clienți în România. De acea, ar fi bine să știi ce opțiuni ai în cazul schimbării furnizorului de RCA, dacă ai o poliță activă.

Legislația din țara noastră este cât se poate de clară, când vine vorba de asigurarea obligatorie auto sau RCA. Chiar dacă ai o asigurare valabilă, în orice moment al perioadei contractuale, poți încheia alta, cu un alt asigurator. În cazul unor asigurări multiple, cele cu date de intrare în vigoare anterioare pot fi reziliate, la cerere. Tot atunci, asigurații își pot primi înapoi restul de primă, pe perioada aferentă lunilor rămase până la expirarea asigurării.

Ce faci dacă dă faliment City Insurance și ești client

Asigurarea RCA este obligatorie în România. Fiecare șofer trebuie să aibă RCA încheiat pentru mașina pe care o conduce. Din păcate, în cazul aproape inevitabil al falimentului City Insurance, cei aproximativ trei milioane de clienți ai companiei se vor confrunta cu o situație fără precedent. Vor fi nevoiți să-și schimbe asigurarea RCA, chiar dacă aveau una valabilă.

În acest context, proprietarul mașinii poate merge să încheie o altă poliță pentru autovehicul, în conformitate cu prevederile Legii RCA, 132/2017. Dacă te gândești la un astfel de gest, Avocatnet atrage însă atenția asupra unei aspect important. Trebuie să începi cu încheierea unei noi polițe, în timp ce cea veche este activă. În niciun moment nu poți rămâne fără.

„Asiguratul are obligația de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alți asigurători RCA și poate opta pentru menținerea în vigoare a unei singure polițe”, scrie în art. 9 din Legea RCA, unde sunt tratate asigurările multiple. Dacă vrei să înțelegi mai bine mecanismul de reziliere, pe site-ul City Insurance există un model de cerere pe care îl poți folosi, după ce ai încheiat noua poliță.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele