Lovitură importantă pentru toți șoferii din România: cel mai mare asigurator RCA, în faliment

Lovitură importantă pentru toți șoferii din România: cel mai mare asigurator RCA, în faliment

City Insurance, cel mai mare asigurator din România, e la un pas de faliment. Din nefericire, compania are trei milioane de clienți RCA în țara noastră.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.

”Conform deciziei ASF termenul limită pentru restabilirea indicatorului de solvabilitate minimă (MCR) este 4 septembrie. Imediat după patru septembrie vom știi dacă compania și-a restabilit sau nu indicatorii de solvabilitate. Termenul de 25 august a fost cel agreat de ei. Legea este clară. Noi am indentificat o lipsă de capital, am trimis decizia companiei, iar compania nu își poate restabili indicatorii cu mai puțin. Acea sumă este suma minimă necesară pentru a restabili indicatorul MCR. După restabilirea MCR ne vom uita la SCR, lichiditate și altele. Dar MCR este important. Dacă nu ai respectat acest indicator nu mai poți să funcționezi”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al sectorului asigurări din ASF, citat de economica.net.

Ce se întâmplă cu asigurările RCA ale românilor

Conform cifrelor oficiale înregistrate de City Insurance pe piața asigurărilor din țara noastră, compania se bucura, la finalul primului trimestru din acest an, de primul loc în piața de asigurări din România, cu o cotă de piață de 20,3%. Nu în ultimul rând, este esențial să menționăm că City Insurance se află și pe primul loc în piața RCA cu o cotă de piață de 45,62%.

3 milioane de români au asigurări RCA încheiate cu această companie, dar în cazul în care se va intra în faliment, contractele clienților City Insurance rămân valide până la expirare. Din nefericire, însă, nu la fel de bine vor sta lucrurile și pentru șoferii care vor fi loviți de o mașină asigurată la City și vor avea nevoie de despăgubiri.

Șoferii aflați într-o astfel de situație trebuie să apeleze la FGA, cu o cerere. După ce aceasta va fi analizată de experți, ar putea beneficia de despăgubirile aferente accidentului rutier, după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: