12 oct. 2021 | 17:35

Simularea traiului pe Marte, într-un deșert din Israel: șase astronauți se pregătesc pentru Planeta Roșie, în condiții asemănătoare

ACTUALITATE
Simularea traiului pe Marte, într-un deșert din Israel: șase astronauți se pregătesc pentru Planeta Roșie, în condiții asemănătoare

Șase astronauți își vor petrece următoarele patru săptămâni prefăcându-se că sunt pe Marte, trăind într-o versiune falsă a Planetei Roșii din deșertul Negev din Israel.

Misiunea va ajuta să le ofere oamenilor de știință informații despre modul în care oamenii se descurcă în condiții limitate și neobișnuite, cum ar fi cele pe care le-ar putea experimenta pe Marte, potrivit Daily Mail.

Astronauții vor trăi pe Pământ, într-un mediu simulat ca pe Marte

În timp ce echipajul, echipamentele și cazarea se află în Israel, găzduite de Agenția Spațială din Israel, toate vor fi gestionate de „controlul misiunii” de la instalația Forumului Spațial Austriac din Innsbruck.

Cea mai recentă simulare este cunoscută sub numele de AMADEE-20 și va avea cinci bărbați și o femeie petrecând patru săptămâni trăind într-o instalație analogică de pe Marte, purtând costume spațiale când ies afară și chiar conducând un rover.

Aceasta este a 13-a misiune „Astronaut Analogic” condusă de Forumul Spațial Austriac, o rețea de ingineri aerospațiali și pasionați de spațiu care creează tehnologie și procese necesare unei viitoare misiuni cu echipaj pe Marte.

Nu este doar experiența umană testată în deșert, deoarece echipajul va simula, de asemenea, o serie de activități de suprafață pe Marte, robotizate de om.

„Misiunea facilitează înțelegerea avantajelor și limitărilor viitoarelor misiuni umane pe alte planete”, a spus agenția într-un comunicat.

Misiunile de genul acesta reprezintă o „valoare adăugată” pentru dezvoltarea operațiunilor științifice la distanță și-i ajută pe oamenii de știință să înțeleagă constrângerile și oportunitățile posibile.

Faza de izolare a început deja, iar echipajul va fi limitat și va putea discuta doar cu controlul misiunii până când vor fi eliberați, pe 31 octombrie.

Comandantul João Lousada va conduce misiunea, susținut de adjunctul Iñigo Muñoz Elorza, alături de Anika Mehlis, Alon Tenzer, Thomas Wijnen și Robert Wild.

În timp ce se află într-un mediu retras, echipajul va efectua o serie de experimente în numele universităților din întreaga lume, de la teste de încuietori și senzori, până la interacțiunea umană.