Sharp Aquos, printre cele mai interesante telefoane lansate: specificațiile record

Sharp Aquos, printre cele mai interesante telefoane lansate: specificațiile record

Sharp a dezvăluit cel mai nou model de telefon smart pe care compania asiatică îl are în lucru. Acesta vine cu o serie de specificații cel puțin interesante.

Mai exact, Sharp Aquos zero6 este cel mai ușor telefon 5G cu un ecran mai mare de 6 ”și o baterie de 4.000mAh sau mai mare. iPhone 12 mini cântărește 135g, deși acesta are un ecran de 5,4 ”și o baterie de 2.227mAh, iar 13 mini este și mai ușor la 141g.

Afișajul este compus dintr-un panou OLED IGZO de 6,4 ”care rulează la 240Hz. Are rezoluție 1080p + și acceptă imagini pe 10 biți. Există, de asemenea, un cititor de amprente încorporat pe afișaj, iar sticla care protejează ecranul este Gorilla Glass Victus.

Telefonul este alimentat de un chipset Snapdragon 750G, un cip de 8 nm cu un modem X52 5G care acceptă atât rețelele sub-6 GHz, cât și rețelele mmWave. Aquos zero6 este echipat cu 8 GB RAM și 128 GB stocare, plus un slot microSD și rulează Android 11.

Cel mai ușor smartphone

Camera principală din spate are un senzor de 48MP care este combinat cu un modul teleobiectiv de 8MP, obiectiv 53mm, un zoom 2x și o cameră ultra largă de 8MP, 120º / 15mm, plus un ToF 3D senzor și un sistem de autofocus Laser. De asemenea, un senzor de 12,6 MP este utilizat în interiorul camerei principale. Sharp a echipat telefonul cu cel mai recent motor de procesare a imaginilor ProPix3 care promite o gamă dinamică largă.

Telefonul funcționează cu o baterie de 4.010 mAh care acceptă USB Power Delivery, dar nu se încarcă rapid, practic, o încărcare completă durează 2 ore și 10 minute. Telefonul deține două certificări, o dată este clasificat IP68 pentru rezistența la praf și apă, scufundat, în același timp este certificat și IPX5.

Sharp Aquos zero6 va fi lansat la începutul lunii octombrie și va fi disponibil prin intermediul operatorului SoftBank.

Citește și: