Setările care schimbă semnificativ felul în care folosești un iPhone

Setările care schimbă semnificativ felul în care folosești un iPhone

De la funcția Face ID până la “Do Not Disturb” și durata de viață mai lungă a bateriei, toate sunt realizabile instantaneu pe iPhone-ul tău cu câteva modificări rapide ale setărilor.

Întreaga gamă de iPhone-uri Apple este plină de opțiuni fantastice. Toate modelele de iPhone disponibile în prezent rulează pe iOS 14, care are propriile caracteristici (dintre care unele sunt ascunse). Cu iOS 14.5, în prezent în versiune beta, vei avea chiar posibilitatea de a debloca iPhone-ul în timp ce porți o mască pe față. Cu toate acestea, crezi sau nu, setările implicite ale Apple nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru a te ajuta să profiți la maxim de iPhone-ul tău.

Mai jos, vom parcurge câțiva pași care îți vor îmbunătăți iPhone-ul.

Dezactivează acoperirea 5G pe care nu o dorești sau pe care nu o ai

Cele patru modele de iPhone 12 sunt primele de la companie care au fost livrate cu suport pentru 5G, o conexiune celulară mai rapidă și mai fiabilă. Cu toate că operatorii continuă să își lanseze rețelele 5G, totuși, unii posesori de iPhone 12 vor trebui să aștepte accesul 5G.

Apple promovează o funcție Smart Data, care va comuta automat între rețelele 4G LTE și 5G – fără a fi nevoie să faci ceva – pe baza modului în care utilizezi iPhone 12. Comutatorul automat este parte a efortului de a îmbunătăți durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, este posibil să constați că bateria iPhone 12 se descarcă mai repede decât înainte. Dacă nu vrei să sacrifici durata de viață a bateriei pentru viteze 5G mai mari, oprește-o. Poți oricând să repornești 5G când dorești sau când serviciul din zona ta se îmbunătățește.

Pentru a dezactiva 5G pe iPhone 12, determinându-l să utilizeze întotdeauna 4G LTE chiar dacă ai acoperire 5G, deschide aplicația Setări, apoi accesează Celullar,  Cellular Data Opytions, apoi Voice & Data și atinge LTE.

Alternativ, dacă vrei ca iPhone 12 să utilizeze exclusiv o conexiune 5G atunci când este disponibilă, poți selecta 5G activat.

Deblochează-ți telefonul în timp ce porți o mască pe față

Unul dintre aspectele frustrante ale purtării unei măști în public în timp ce utilizezi un iPhone care are încorporată tehnologia Apple ID Face ID a fost incapacitatea de a debloca telefonul. Deoarece jumătate din fața ta este acoperită, Face ID pur și simplu nu funcționează. Introducerea codului de acces pentru a debloca telefonul funcționează, dar nu este la fel de convenabil.

Când Apple lansează iOS 14.5, vei avea opțiunea de a activa o nouă funcție de Face ID care face foarte ușoară deblocarea iPhone-ului atunci când ai fața acoperită – atât timp cât deții un Apple Watch.

Dacă nu vrei să aștepți ca actualizarea să fie lansată oficial, poți instala beta publică pe iPhone și Apple Watch pentru a avea acces la ea chiar acum.

Odată ce ambele dispozitive sunt actualizate, deschide aplicația Setări de pe iPhone și apoi deschide opțiunea Face ID & Passcode. Derulează în jos până găsești secțiunea Deblocare cu Apple Watch, unde poți activa funcția pentru orice ceasuri conectate la iPhone.

Afișează notificări complete pe ecranul de blocare

Prima dată când experimentezi tehnologia Apple Face ID, vei observa că nu poți vedea conținutul noilor alerte și notificări pe ecranul de blocare. De exemplu, în loc să vezi cine ți-a trimis un mesaj text și ce spune acesta, vei vedea doar o alertă generică de mesaje.

În mod implicit, toate iPhone-urile cu tehnologia Apple Face ID vor ascunde conținutul unei alerte până când ridici telefonul și îl deblochezi uitându-te la el. Este o caracteristică de confidențialitate folositoare, dar poate fi și enervant.

Poți schimba modul în care apar notificările pe ecranul de blocare accesând Setări, apoi Notificări, Show Previews și selecează “Always”. În schimb, poți selecta “Never”, dacă vrei să păstrezi întotdeauna conținutul notificărilor ascunse pe ecranul de blocare.

Activează Dark Mode. Nu vei regreta

Dacă nu vrei să reglezi în mod repetat luminozitatea ecranului, poți utiliza modul întunecat dedicat al telefonului, care a dovedit că economisește durata de viață a bateriei. Dark Mode convertește toate fundalurile albe din aplicații în, cel mai adesea, un fundal negru. La rândul său, telefonul tău poate economisi bateria datorită culorilor mai întunecate.

Pornește-l accesând Setări, apoi afișare și luminozitate și selectând opțiunea “Dark” din partea de sus a ecranului. Astfel, aplicațiile Apple vor trece automat la o schemă de culori întunecate, iar majoritatea aplicațiilor separate au adoptat această funcție.

Fă textul ecranului mai ușor de citit

Cu câteva atingeri pe ecranul iPhone-ului tău poți regla dimensiunea fontului pentru a ușura citirea. Deschide setările și accesează afișare și luminozitate, apoi dimensiune text, unde poți glisa până când ești mulțumit de dimensiunea fontului.

Poți activa chiar și textul bolduit (este chiar sub butonul dimensiune text).

Adaugă un aspect alternativ la Face ID

Funcția de recunoaștere facială a Apple, Face ID, învață și reînvăță în mod constant diferite aspecte ale feței tale cu fiecare scanare. Dacă există un impediment ca Face ID să te recunoască în mod constant, încearcă opțiunea Aspect Alternativ.

Accesează setările, Face ID și codul de acces și introdu codul PIN. Apoi dă-i pe Set “Up An Alternate Appearance” și parcurge procesul de înregistrare a feței tale din nou.

Personalizează-ți Control Center

Control Center este un loc convenabil pentru a schimba rapid melodiile, pentru a activa modul avion, pentru a te conecta la Wi-Fi sau pentru a porni un cronometru, dar există mult mai mult decât atât. Poți porni rapid lanterna, poți verifica un cronometru sau poți începe să înregistrezi ecranul cu o glisare rapidă și o atingere.

Personalizează ce aplicații și caracteristici sunt disponibile în Control Center deschizând Setări – Control Center – Customize Controls. Elimină o opțiune atingând butonul roșu minus sau adaugă o opțiune selectând butonul verde de adăugare. Trage caracteristicile în sus sau în jos folosind pictograma cu trei linii din partea dreaptă a ecranului.

Ca reamintire, dacă ai un iPhone cu buton Home, cum ar fi noul iPhone SE, poți glisa în sus din partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de Control. Dacă ai un iPhone cu Face ID, cum ar fi un iPhone X (), XS sau 11, va trebui să glisezi în jos din colțul din dreapta sus al ecranului, unde este pictograma bateriei.

 

 

Citește și: