Serviciile 5G sunt foarte căutate. De ce ne trebuie tehnologie mai avansată

Serviciile 5G sunt foarte căutate. De ce ne trebuie tehnologie mai avansată

Avantajele serviciilor 5G încep să se facă simțite. Modul de funcționare a noii generații de tehnologie este foarte diferit de ceea ce oferă 4G.

Standardul 5G reprezintă un progres semnificativ pentru tehnologia mobilă. Odată cu apariție ei, multe tehnologii au ajuns să fie mai sofisticate și mai performante.

În al doilea trimestru al anului, numărul de abonamente 5G a ajuns la 380 de milioane. Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații, Ericsson, a estimat o creștere de 84 de milioane de abonamente, față de trimestrul anterior.

Conform datelor furnizate de Ericsson, creșterea numărului de servicii 5G este mai mare decât cea a abonamentelor 4G. Tehnologia anterioară a avut o majorare de doar 71 milioane, la nivel global. Abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane.

În al doilea trimestru, numărul de abonamente a fost de aproximativ 8,1 miliarde. Ponderea acestora fiind de 103%, la nivelul populației globale. Din acestea, 50 de milioane de abonamente noi au fost încheiate în perioada aprilie – iunie 2021. China a contractat 13 milioane de abonamente, Indonezia – 5 milioane, iar SUS 3 milioane.

Pe lângă asta, abonamentele mobile care includ servicii de acces internet cu viteză mai mare au crescut cu 100 de milioane. Astfel că s-a ajuns la 6,8 miliarde, mai mult cu 7%, față de anul trecut.

Traficul de date înregistrează o creștere constantă de 44% în fiecare an. Analiștii de la Ericsson estimează că numărului mare de abonamente pentru telefoane a determinat creșterea traficului. La asta se mai adaugă și volumul mare de date care vine din vizionarea de conținut video.

Ce servicii oferă Ericsson?

Ericsson oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității și a serviciilor. Ei oferă servicii de rețea, soluții pentru servicii digitale și servicii de externalizare.

Este evident că noua tehnologie 5G este mult mai utilă în contextul actual. Multitudinea de dispozitive și aparate pe care le folosim pot să atingă performanțe mult mai mari acum. Viteza mare de transfer este cel mai mare avantaj a a noii tehnologii 5G

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: