Șeful BMW continuă să arunce săgeți către Tesla: cele mai noi critici

Șeful BMW continuă să arunce săgeți către Tesla: cele mai noi critici

Producătorul de vehicule electrice „nu face chiar parte din segmentul premium”, spune Zipse, CEO-ul BMW, în cadrul unei conferințe.

Pentru a doua oară în acest an, CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a făcut trimiteri către Tesla, de data asta despre calitatea și fiabilitatea produselor care, a spus acesta, deosebesc producătorul german de automobile de lux de liderul mașinilor electrice.

Zipse a făcut ecou în februarie, când a pus la îndoială capacitatea Tesla de a-și păstra coroana EV în fața concurenței. De atunci, cererea a continuat să crească, iar Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină de pasageri din Europa în septembrie.

„Unde ne deosebim este standardul nostru în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea”, a declarat Zipse la o conferință organizată de ziarul de afaceri Handelsblatt. „Avem aspirații diferite privind satisfacția clienților.”

Lansarea rapidă a noilor vehicule electrice de la rivali încă nu a redus Tesla

BMW a dezvăluit două modele alimentate cu baterii în ultimele săptămâni, i4 sedan și iX SUV, iar vânzările de modele hibride plug-in și pur electrice aproape s-au dublat la peste 230.000 de mașini în primele nouă luni. Acest lucru încă este puțin în comparație cu Tesla care a livrat 241.300 de mașini doar în al treilea trimestru.

Tesla nu face parte din segmentul premium”, a spus Zipse. „Ei cresc foarte puternic prin reduceri de preț. Nu am face asta, deoarece trebuie să rezistăm maratonului.”

Grupul Volkswagen încearcă, de asemenea, să reducă decalajul cu un plan de a dubla vânzările de mașini complet electrice în acest an și de a adăuga 50 de modele EV până în 2030.

Luna trecută, acordul Tesla de a furniza mașini către Hertz a sporit pentru prima dată evaluarea companiei la peste un trilion de dolari.

Rivian Automotive a strâns aproximativ 11,9 miliarde de dolari în cea mai mare vânzare de acțiuni pentru prima dată din acest an, adăugând la îngrijorările investitorilor cu privire la creșterea extremă a stocurilor de vehicule electrice.

Citește și:
Etichete: