Securitatea WhatsApp, dusă la un alt nivel: ce se întâmplă cu conversațiile tale, pozele și filmele primite

Securitatea WhatsApp, dusă la un alt nivel: ce se întâmplă cu conversațiile tale, pozele și filmele primite

Pentru a-și menține relevanța în piață și a spori încrederea utilizatorilor în serviciile sale, cei de la WhatsApp lucrează constant pentru a amplifica nivelul de securitate al aplicației. Mai jos, voi detalia cele mai noi schimbări.

Deși imaginea WhatsApp a avut parte de câteva lovituri importante în ultimul an, creatorii popularei aplicații de chat se străduiesc să-și spele păcate cu o actualizare iminentă. Particularitățile ei au ajuns online datorită site-ului Wabetainfo, o sursă de încredere când vine vorba de funcții din WhatsApp care nu pot fi încă experimentate de către publicul larg.

De această dată, discutăm de o opțiune pentru sporirea securității ce a fost inclusă inițial în versiunea beta a aplicației de Android cu numărul 2.21.11.5, dar a beneficiat deja de upgrade în iterația 2.21.12.14. Pentru că vorbim însă de funcții care se află încă într-o perioadă de testare, beta, va mai dura un pic până când pot fi experimentate de publicul larg. Este vorba probabil de câteva săptămâni.

Ca referință, de această dată este vorba de copiile de siguranță pe care WhatsApp ți le face automat pe Google Drive pentru toate conversațiile și conținutul media pe care l-ai primit pe telefon prin intermediul serviciului. Funcția cu pricina este una foarte importantă, deoarece, dacă îți schimbi telefonul, este una dintre cele mai simple și rapide soluții pentru a-ți restaura istoricul conversațiilor.

Din păcate, dacă cineva îți sparge contul de Google, îți poate accesa și backupul de WhatsApp cu tot ce conține la interior. Soluția la această situație a fost introdusă în aplicația de chat și implică un mecanism de criptare al copiei de siguranță. După cum se poate vedea mai jos, în curând, vei putea să atașezi o parolă cât se poate de complexă respectivului backup sau, dacă iei securitate și mai în serios, poți opta pentru o cheie de criptare precum cea din dreapta. Aceasta este formată din cifre și litere de la a la f deoarece este realizată în hexadecimal. În orice caz, când funcția va ajunge la publicul larg, te vei bucura să știi că ai conversațiile salvate în siguranță și nimeni altcineva nu ți le mai poate accesa.

whatsapp criptare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: