WhatsApp îți șterge contul: care sunt condițiile și la ce trebuie să fii atent

WhatsApp îți șterge contul: care sunt condițiile și la ce trebuie să fii atent

WhatsApp este o aplicație care, deși funcționează pe bază numărului tău de telefon, îți creează automat un cont, iar acela poate fi șters. Mai mult decât atât, după un timp, WhatsApp ți-l șterge automat, fără intervenția ta.

WhatsApp continuă să fie cea mai populară aplicație de chat de pe mapamond, chiar dacă a fost victima mai multor scandaluri în ultimul an când vine vorba de partajarea conversațiilor tale cu Facebook. În realitate, creatorii aplicației au pus întotdeauna destul de sus securitatea utilizatorilor și au încercat să te ajute să fii în siguranță.

Dincolo de acest detaliu, foarte mulți oameni nu știu exact cum funcționează platforma, toate funcțiile sale, particularitățile care îți fac viața mai ușoară sau cele care s-ar putea să te streseze un pic. Faptul că, după o perioadă de timp, WhatsApp îți șterge contul, ține doar de tine în ce categorie intră.

Când îți șterge contul de WhatsApp, automat

Dacă ești utilizator de WhatsApp, dezvoltatorii din spatele aplicației au două scenarii în care îți șterg contul și, implicit, toate conversațiile, conținutul media transmis, grupurile în care ești membru și așa mai departe.

Fără niciun fel de intervenție din partea ta, WhatsApp îți șterge contul după 120 de zile de inactivitate. Practic, dacă ai WhatsApp pe telefon și nu ai mai intrat în program timp de 120 de zile pentru a-ți verifica mesajele noi sau nu ai scris niciun mesaj nou în acest timp, contul îți va fi șters. După această perioadă, poți folosi același număr de telefon pentru a te autentifica pe WhatsApp, dar toate informațiile pe care le-ai avut în cont vor fi fost șterse.

WhatsApp îți șterge contu și mai repede decât atât, după doar 45 de zile de inactivitate în cazul în care nu ți-ai accesat contul timp de o lună și jumătate, iar tu sau o altă persoană încearcă să se autentifice cu el pe un dispozitiv nou. De asemenea, toate conversațiile îți vor fi șterse și întregul conținut media partajat prin intermediul aplicației. În același timp, vei fi eliminat din toate grupurile în care ești membru.

Logica pentru această valoare este că WhatsApp vrea să se asigure că, în cazul în care operatorul de telefonie dă numărul tău de telefon unei alte persoane, cum se întâmplă la nivel global după o perioadă de inactivitate, noul proprietar nu-ți accesează date private.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: