Se întoarce roata: revenirea la viața normală lovește Zoom

Se întoarce roata: revenirea la viața normală lovește Zoom

În ciuda faptului că revenirea la birou nu este, în acest moment, o opțiune, companiile își fac deja planuri. Cum va fi Zoom afectat de noua schimbare?

Zoom a reprezentat varianta de avarie timp de aproape 2 ani, în contextul pandemiei care pare să nu se mai ducă. Companii mai mari sau mai mici din toată lumea și-au reconfigurat modul de lucru, dându-le angajaților ocazia de lucra de acasă, în regim de telemuncă. Și cum Zoom este cea mai cunoscută platformă din nișa ei, popularitatea acesteia a înregistrat o creștere fulminantă în 2020.

Omenirea se pregătește să revină la normal. Ce se va întâmpla cu Zoom?

Cu toate că ultima perioadă, cea în care am fost obligați să apelăm la bunăvoința programelor de conferințe video, a creat un precedent, omenirea se pregătește să revină la normal (cel puțin în planuri). Așadar, cu toate că, în anumite cazuri, Zoom-ul va fi, în continuare, folosit, frecvența ar putea să scadă vertiginos. Ceea ce, în mod evident, s-ar putea să afecteze partea financiară a dezvoltatorilor Zoom Video Communications.

În plin lockdown, valoarea acțiunilor Zoom a crescut de la aproximativ 100 de dolari, la 559 de dolari (în luna octombrie a anului 2020), perioada reprezentând vârful. Imediat după, valoarea acțiunilor a început să scadă, puțin câte puțin.

Așadar, estimăm că scăderea ar putea să continue, de vreme ce specialiștii OMS se arată încrezători, în ceea ce privește revenirea la normal.

Dincolo de speranțele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), realitatea din teren pare cu totul alta, valul cinci al pandemiei fiind inevitabil.

În consecință, decăderea totală a Zoom nu se va întâmpla acum. În plus, dacă pandemia a dat un imbold omenirii, de a se adapta situației, tehnologia avansând considerabil, într-un timp extrem de scurt. Acestea fiind spuse, decăderea celui mai iubit program de conferințe video s-ar putea să nu se întâmple, oamenii putând să prefere, în continuare, acest timp de lucru – doar că, de data aceasta, din alte motive.

Citește și: