Schimbări majore pe piața imobiliară din România: unde au explodat prețurile la apartamente în 2021

Schimbări majore pe piața imobiliară din România: unde au explodat prețurile la apartamente în 2021

În ultimul an, s-au putut observa cu ochiul liber schimbări semnificative ale prețurilor la apartamente. Mulți dintre cei care au vrut să vândă s-au îmbogățit. În același timp, cei care nu au avut economii prea mari, au rămas fără posibilitatea de a-și permite un avans. Chiar și așa, unele localități au fost lovite mai tare decât altele.

Cele mai mari creșteri de prețuri la apartamente s-au putut observa în București, chiar dacă situația nu este la fel de gravă în toate regiunile Capitalei. Ca referință, informațiile din spatele acestei analize au fost preluate de pe site-ul Anunțul.ro și analizate de Economica.net. Cele mai mari scumpiri s-au putut vedea în zone precum Băneasa, Bucureștii Noi-Dămăroaia, Unirii, Universitate – Kogălniceanu sau Vitan.

Cât de mult au crescut prețurile la apartamente în București

Ca să-ți dai seama cât de mare a devenit aroganța de a-ți permite un apartamente cu două camere în Capitală sau în apropierea ei, gândește-te că prețul de achiziție este acum de 106.000 de euro, cu 33% mai mult față de aceeași lună a anului trecut. Motivele din spatele acestei situații pot fi multe, inclusiv faptul că acolo se construiesc multe apartamente noi, mai scumpe. Pe de altă parte, tot de apartamente de două camere discutăm.

Bucureștii Noi-Dămăroaia, prețul mediu este acum de aproximativ 85.000 de euro, în creștere cu aproximativ 21%, de la 70.000 de euro în 2020. Creșteri similare s-au înregistrat și în zonele Unirii și Universitate – Kogălniceanu. Nu mai puțin de 110.000 de euro plătești în acest moment pentru un apartament cu două camere, față de 90.000 de euro cât era media în luna noiembrie a anului trecut. În Vitan, creșterea a fost de aproximativ 17%, până la 81.000 de euro.

În mod surprinzător, există totuși și ieftiniri în Capitală. În zona Victoriei – Romană, plătești acum 86.500 de euro pe un apartament care costa 100.000 de euro în 2020, o scădere de 16%. În 1 Mai – Domenii, plătești 80.000 de euro pe un apartament cu două camere care valora 87.000 de euro în noiembrie anul trecut. În Iancului-Mihai Bravu, situația este neschimbată.

variatii preturi apartamente Bucuresti

Citește și: