Schimbarea Netflix care te ajută să dormi mai liniștit: unde o găsești prima oară

Schimbarea Netflix care te ajută să dormi mai liniștit: unde o găsești prima oară

Netflix încearcă să își mențină relevanța în piață cu actualizări regulate, unele mai utile decât altele. Cea mai recentă vizează experiența de vizionare pe timp de seară.

Pentru a obține feedback din partea publicului larg și pentru a strânge statistici referitoare funcții noi, Netflix implementează deseori opțiuni suplimentare în aplicațiile sale. La început, unele sunt disponibile într-o singură țară, dar pot fi integrate și pentru un public mai restrâns decât atât.

În ceea ce privește o opțiune referitoare la oprirea automată a redării pe timp de seară, Netflix a evitat să spună câți o pot folosi, dar este clar că nu e disponibilă global. Ideea de bază este simplă. În cazul în care ai un smartphone sau tabletă cu Android, poți defini un timp după care redarea unui film sau serial să se oprească automat, fără vreo intervenție suplimentară din partea ta.

Practic, poți face Netflix să funcționeze după un temporizator pe care îl găsești ascuns în spatele unui buton din fereastra de redare. De forma unui ceas, butonul ascunde patru opțiuni. Poți alege ca redarea să se întrerupă după 15, 30, 45 de minute sau când se termină clipul curent.

În acest fel, dacă ai adormit cu telefonul în mână, nu mai trebuie să pierzi prea mult timp a doua zi încercând să îți aduci aminte unde ai rămas într-un serial sau lung metraj. Posibilitățile vor fi semnificativ mai limitat.

În cazul în care cei de la Netflix ajung la concluzia că experimentul a fost un succes, iar utilizatorii folosesc noul buton, opțiunea va fi integrată pe alte platforme și în alte colțuri ale mapamondului. Ca o limitare suplimentară, funcția de temporizator este disponibilă doar în profilele pentru adulți de pe smartphone, nu și în cele de copii.

Deși noua opțiune s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară și sună foarte bine, este important de reținut că este departe de a fi revoluționară. Aceasta este deja disponibil în Spotify, Pocket Casts sau Pandora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: