Schimbarea importantă de la Chrome: cât de utilă este actualizarea oferită de Google

Schimbarea importantă de la Chrome: cât de utilă este actualizarea oferită de Google

Lupta pentru supremația celui mai performant browser determină dezvoltatorii să aducă permanente îmbunătățiri. Astfel, Google a pus la punct o nouă schimbare în cadrul browserului Chrome, pentru ca acesta să aducă o experiență mult mai bună utilizatorilor săi.

Google se pregătește de o nouă schimbare la Chrome

În ciuda faptului că este probabil cel mai popular browser web din lume, Google Chrome este, de asemenea, renumit pentru că este un mare consumator de resurse, mai ales când vine vorba de memorie RAM și baterie. Unii consideră, de asemenea, că Google Chrome poate fi lent sau foarte lent.

Acest lucru se întâmplă cu precădere atunci când numărul filelor deschise crește. Desigur, Google a luat, de asemenea, măsuri pentru ca Chrome pe desktop-uri să fie mai rapid, astfel că cel mai recent truc al său arată că paginilie vizitate să fie încărcate mai repede stocându-le pentru o perioadă mai mare în memoria cache a browserului.

Google numește această caracteristică cache back-forward sau BFCache și nu este de fapt chiar așa nouă. Funcția a fost introdusă pe Android în ianuarie, odată cu lansarea versiunii Chrome 88 pentru platforma respectivă mobilă. Google intenționează acum să introducă aceeași caracteristică pentru Windows, Mac și Linux, începând procedura în câteva luni.

Schimbare Chrome
Funcția a fost introdusa pe Android in ianuarie, odata cu lansarea versiunii Chrome 88

Cum funcționează BFCache

Ceea ce face BFCache este practic să păstreze o pagină ”în viață” mai mult timp după ce utilizatorul o închide. Pe Android, acest lucru face ca pagina web să pară încărcată instantaneu atunci când utilizatorul anulează o filă închisă sau merge înapoi și înainte în istoric. Pentru un dispozitiv mobil care poate avea lățime de bandă limitată sau limite de date, acest lucru poate reprezenta economii uriașe de cost și timp.

Pe desktop-uri, astfel de limitări ar putea să nu fie întotdeauna prezente, dar este totuși bine să poți sări înainte și înapoi pe paginile din istoric fără să aștepți ca acestea să își reîncarce conținutul. De asemenea, această schimbare dă senzația că Google Chrome este foarte rapid, chiar dacă folosește cu adevărat un truc din spatele codurilor programatorilor.

BFCache pentru Chrome pe desktop este momentan în faza experimentală și va începe cu versiunea 92 a browserului. Nici utilizatorii, nici dezvoltatorii nu trebuie să facă nimic pentru a profita de aceasta. Google însă, va oferi modalități administratorilor de site-uri pentru a-și putea optimiza în continuare paginile web. Google se asigură totodată că paginile din cache sunt ”înghețate”, iar nici un cod Javascript nu va rula, în scopul de a preveni potențialele atacuri de securitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: