Schimbarea din Chrome, pentru securitatea ta: cum te face mai atent pe ce site-uri intri

Schimbarea din Chrome, pentru securitatea ta: cum te face mai atent pe ce site-uri intri

În ultimii ani, Google a eliminat adresa URL din bara de căutare a browserului său. Schimbarea din Chrome are drept scop identificarea domeniilor de încredere pentru utilizatorii săi.

Chiar dacă această gigantul tehnologic a încercat acest pas, acum a eliminat ecperimentul, astfel că va fi afișată întreaga adresă URL, după cum se arată în mod detaliat într-un document destinat dezvoltatorilor, observat de Android Police. La un moment dat, Google a planificat să elimine complet adresa URL și să afișeze doar termenii de căutare.

Recent, Google a simplificat această casetă, ascunzând ”https: // www” și afișând doar numele domeniului. La acea vreme, Google a spus că încearcă să simplifice lucrurile pentru utilizatorul obișnuit.

„Sunt greu de citit, este greu de știut în ce parte din ele se presupune că este de încredere și, în general, nu cred că adresele URL funcționează ca o modalitate bună de a transmite identitatea site-ului”, a declarat managerul Chrome Adrienne Porter Felt pentru Wired în 2018.

Motivul pentru care s-a produs schimbarea Chrome

Cu toate acestea, odată ce Google a renunțat la www. si m. de pe site-uri, criticii de pe Hacker News și din alte părți au subliniat că două site-uri diferite ar putea părea identice, expunând potențial utilizatorii la atacuri de phishing, aste reprezentând una dintre probleme, printre altele. Google a punctat acum și a recunoscut că ideea nu a funcționat așa cum se aștepta.

„A fost șters experimentul de domeniu simplificat. Acest experiment nu a mutat valorile relevante de securitate, așa că nu îk vom lansa”, a scris conducătorul tehnic Emily Stark.

Modificarea este acum activă în Chrome 91, doar „https: //” fiind ascuns în mod prestabilit. Cu toate acestea, este ușor să vezi acest lucru făcând clic dreapta sau CTRL pe caseta adresei URL și selectând ”afișați întotdeauna adresele URL complete”, așa cum au subliniat și cei de la Android Police.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: