Trucuri Windows 10: cum schimbi browserul implicit și folosești Chrome sau Firefox în loc de Edge

Trucuri Windows 10: cum schimbi browserul implicit și folosești Chrome sau Firefox în loc de Edge

Compania Microsoft nu se dă bătută când vine vorba de browsere de internet. Din acest motiv, se dă peste cap să folosești Edge în loc de Chrome sau Firefox, atât în Windows 10, cât și în Windows 11.

Indiferent câte tentative mai face Microsoft pentru a te convinge să folosești Edge ca browser de internet, ar fi bine să știi cum schimbi aplicația implicită de navigare online din cele mai noi sisteme de operare ieșite din Redmond.

Prima alternativă ar trebui să fie Google Chrome, cu o cotă de piață de peste 65%, atât pe desktopuri, cât și pe mobile. Dincolo de browserul gigantului din Mountain View, Mozilla Firefox face o treabă foarte bună, la fel și Opera, Brave sau Vivaldi. Indiferent care este favoritul tău, ca să renunți la Microsoft Edge, sistemul este similar.browser implicit Google Chrome

Cum schimbi browserul implicit din Windows 10 sau Windows 11

Dacă te încântă ideea de a înlocui Microsoft Edge cu Google Chrome, în primul rând, trebuie să ți-l instalezi. În acest scop, cea mai rapidă cale este să intri pe Chrome.Google.com și să apeși pe butonul albastru marcat download. Instalarea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde.

Următorul pas este înlocuirea Microsoft Edge cu altă aplicație. Faci click și intri în Settings. Din noua fereastră, optezi pentru Apps. În stânga, faci click pe Default Apps pentru a accesa secțiunea care ne interesează. Opțional, poți apăsa pe Start și să începi să tastezi Default Apps, alegi primul rezultat și ajungi în același loc.

În acea fereastră, un pic mai jos, vei vedea Web Browser. Fă click pe Microsoft Edge, varianta implicită și alege Google Chrome sau orice alt browser preferi. S-ar putea să ți se ceară o confirmare suplimentară. Aprobă. Modificarea intră în vigoare în timp real, nu este necesar să apeși pe Apply. Închizi fereastra și, din acel moment, fiecare scurtătură către o pagină de internet se va deschide cu browserul ales de tine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: