Scandalul Disney – Scarlett Johansson continuă: decizia care va afecta modul în care vezi filmele

Scandalul Disney - Scarlett Johansson continuă: decizia care va afecta modul în care vezi filmele

Se pare că Disney a găsit „modalități de a compensa destul de mult”, chiar dacă își continuă strategia de lansare hibridă. CEO-ul companiei, Bob Chapek, a declarat că Disney a „încheiat sute de aranjamente, pentru a compensa echitabil talentul actorilor și, în general, au mers foarte bine”. Declarația lui Chapek vine în urma procesului cu vedeta Black Widow, Scarlett Johansson, intentat companiei împotriva strategiei sale de streaming.

Disney caută soluții pentru strategiile sale de lansare a filmelor

Salariul lui Johansson a fost legat de succesul la box-office al filmului: contractul ei inițial nu acoperea câștigurile dintr-o lansare hibridă. Potrivit plângerii sale, ar putea pierde peste 50 de milioane de dolari din cauza deciziei companiei de a lansa simultan Black Widow în cinematografe și pe Disney +, unde a câștigat 60 de milioane de dolari în weekendul de lansare. Pe atunci, Disney a publicat o declarație numind procesul „deosebit de trist și dureros, în contextul efectelor globale oribile și prelungite ale pandemiei Covid-19”.

Acum, Chapek a spus că Disney încearcă să facă cel mai bun lucru pentru toți componenții săi și să se asigure că toți cei din lanțul valoric să simtă că își respectă angajamentele contractuale, atât din punctul de vedere al distribuției, cât și din cel al compensației, potrivit CNBC. Cu toate acestea, el nu a vorbit despre detalii sau despre procesul lui Johansson în special. În plângerea lui Johansson, ea a spus că tabăra ei a încercat să renegocieze contractul cu compania, după ce a aflat despre lansarea hibridă a filmului. Cu toate acestea, Disney și Marvel nu ar fi răspuns la asta.

Chapek a vorbit și despre implementarea unei strategii experimentale de lansare pentru Shang-Chi. Spre deosebire de Black Widow, va fi o lansare exclusiv în cinematografe timp de 45 de zile, înainte de a apărea spre Disney +. Mai mult, abonații ar putea să-l vizioneze gratuit, în loc să fie nevoiți să plătească suplimentar pentru asta, așa cum au făcut cu Mulan.