Scandal de proporții la Netflix. Un celebru actor se ceartă pe bani cu șefii platformei de streaming

Scandal de proporții la Netflix. Un celebru actor se ceartă pe bani cu șefii platformei de streaming

Adam Sandler este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood. Actorul a semnat un contract cu Netflix care garantează că va produce noi conținuturi pentru platformă în mod regulat.

Contractul actual al lui Sandler îl face unul dintre cei mai bine plătiți actori ai Netflix. Dar acum, Sandler îi cere companiei să le plătească colegilor săi mai mulți bani. Deși în mod normal, acest gest ar fi admirabil, problema este că Sandler este, din punct de vedere tehnic, responsabil cu plata pentru distribuție și echipă, nu Netflix în sine.

Conform oricărui acord de producție, odată ce bugetul este asigurat, responsabilitatea financiară revine producătorilor și companiilor de producție. Iar în cazul companiei Happy Madison, ar fi responsabilitatea fondatorului și CEO-ului Adam Sandler, împreună cu președintele Jack Giarraputo.

Toate vedetele sunt plătite cu o cotă zilnică de la Screen Actors Guild, în plus față de taxele inițiale care sunt stabilite de producători, odată ce logistica unui film a fost stabilită și au avut loc negocierile. Astfel, Netflix îi oferă lui Happy Madison banii pentru a face filme, dar plata persoanelor care lucrează la ele este o minge care aterizează exclusiv în curtea CEO-ului companiei cu care platforma de streaming a bătut palma.

Ce înseamnă, de fapt, contractul lui Spielberg cu Netflix: la ce să te aștepți în materie de filme

Rămânem în zona de contracte ale regizorilor și actorilor cu cea mai mare platformă de streaming și amintim de Spielberg.

Scriam acum câteva zile că regizorul Steven Spielberg, prin intermediul companiei sale Amblin Partners, a semnat un acord pentru a produce mai multe filme pe an, pentru Netflix. Acest lucru se întâmplă, deși regizorul era un aprig critic al platformelor de streaming. Dar ce înseamnă, mai exact, că Spielberg a bătut palma cu cel mai mare serviciu de streaming? În ciuda faptului că Amblin Partners a semnat un acord cu Netflix, se pare că Steven Spielberg nu va regiza, de fapt, filme pentru streamer.

Steven Spielberg nu va regiza filme pentru Netflix prin acordul semnat recent al Netflix cu Amblin Partners. Fiind unul dintre cei mai mari realizatori de film din toate timpurile, Spielberg este responsabil pentru crearea câtorva dintre cele mai de succes francize de filme, cum ar fi Indiana Jones și Jurassic Park, ambele continuând să fie puternice în topuri. Filmele independente ale lui Spielberg se bucură, de asemenea, de un succes răsunător – Jaws, E.T., Schindler’s List sau Saving Private Ryan.

 

Citește și: