Samsung dezvoltă o nouă tehnologie 5G. Cum funcționează și cum ne ajută

Samsung dezvoltă o nouă tehnologie 5G. Cum funcționează și cum ne ajută

5G e considerată tehnologia viitorului. 5G va defini modul în care vom interacționa în următorii ani și modul în care folosim internetul ca parte din viața noastră. Noua tehnologie va fi esențială în cele mai multe domenii-cheie – de la industria auto pâna la cea financiară.

Samsung a dezvoltat o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă, care extinde lăţimea de bandă suportată de către echipamentele radio de ultimă generaţie, precum cele de tip Massive MIMO, ajutând operatorii să poată implementa tehnologia 5G într-un mod mai flexibil şi mai rentabil.

Cum funcționează tehnologia dezvoltată de Samsung

Prin intermediul acestei noi tehnologii, Samsung va extinde lăţimea de bandă suportată de echipamentele radio 5G la 400 MHz – dublu faţă de 200 MHz din echipamentele radio comerciale actuale. Cu o lăţime de bandă mai mare, echipamentele radio Samsung îi vor ajuta pe operatori să eficientizeze utilizarea spectrului de banda medie pentru reţelele 5G, folosind mai puţine componente hardware.

Noua tehnologie îi va ajuta pe operatori să micşoreze numărul de echipamente radio necesare atunci când gestionează spectrul în diferite scenarii de implementare. Aceasta acoperă şi situaţia în care un operator deţine canale de frecvenţe neadiacente în lăţimea de bandă de 400 MHz.

Operatorii pot utiliza, de asemenea, această soluţie pentru partajarea reţelelor de tip RAN, unde pot împărţi în mod activ infrastructura de reţea cu alţi operatori prin implementări comune. Frecvenţele de bandă medie oferă un câmp de acoperire larg, viteze mari şi latenţă scăzută.

Noile soluţii de bandă largă ale Samsung, precum şi echipamentele radio MIMO Massive, vor fi disponibile la nivel comercial la începutul anului 2022.

Noua tehnologie 5G din echipamentele radio reprezintă încă o inovaţie venită în suportul spectrului de bandă medie 5G, în urma recentului anunţ făcut de Samsung cu privire la Mobility Enhancer. Mobility Enhancer este noua tehnologie Samsung, bazată pe AI, care îmbunătăţeşte performanţa de formare a fasciculului echipamentelor radio de tip MIMO Massive, crescând rata de transfer de date cu până la 30% în mobilitate.

Tehnologia 5G îți va încărca telefonul și nu numai

O echipă de cercetători din Georgia Tech a creat o antenă imprimată 3D care poate recolta energia electromagnetică din semnalele 5G și o poate folosi ca sursă de energie.

Cercetătorii susțin că tehnologia ar putea transforma într-o zi rețelele 5G într-o „rețea de alimentare fără fir” pentru dispozitive și senzori conectați la internet de mici dimensiuni. O alternativă fascinantă, sau augmentare, pentru gadgeturile alimentate cu baterii.

Citește și: