02 iun. 2021 | 11:50

S-a dat drumul la plaje în Bulgaria: unde pot merge românii în vacanță, deja

ACTUALITATE
S-a dat drumul la plaje în Bulgaria: unde pot merge românii în vacanță, deja

Bulgaria a făcut marele anunț pentru turiștii români. Începând de la 1 iunie, stațiunea Sunny Beach s-a deschis, iar primii turiști așteptați sunt cei din România și Polonia.

Celebra stațiune bulgărească Sunny Beach s-a deschis la 20% din capacitate. Primii turiști așteptați pe litoralul bulgăresc vin din România și Polonia, însă hotelierii din țara vecină își vor deschide stațiunile și pentru alte state.

„Pe 15 iunie, așteptăm primul zbor charter din Olanda, iar pe 17 iunie, din Belgia. Deși doar 20% dintre hoteluri sunt deschise în prezent, previziunile pentru această vară sunt că vor fi deschise majoritatea hotelurilor din Sunny Beach”, a declarat Teodor Pastarmadjiev, membru al Consiliului de Administrație al Uniunii Proprietarilor din stațiune.

Prețuri promoționale pe litoralul bulgăresc

În acest moment, turiștii care optează pentru un sejur în Sunny Beach beneficiază de prețuri promoționale.

Costurile pentru închirierea umbrelelor și șezlongurilor a fost redus cu 50%. Acestea se pot închiria acum pe plaja bulgărească la prețuri variind între 4,50 leva (circa 2,25 euro) și 5 leva (2,50 euro).

Românii care își doresc un sejur pe litoralul din țara vecină trebuie să știe că accesul în stațiune se efectuează prin nouă puncte de control.

Parcarea în zona albastră din complexul Sunny Beach se va plăti costă 2 leva pe oră (circa 1 euro).

Pentru sezonul estival de anul acesta, locurile de parcare din zona albastră au fost suplimentate la 1.100, adăugându-se 100 de locuri noi.

Condițiile pentru a intra pe teritoriul Bulgariei au fost, de asemenea, relaxate. Românii nu mai trebuie să prezinte la graniță nici adeverință de vaccinare, nici test negativ la Covid-19. Pentru a intra în Bulgaria este nevoie acum doar de documentele obișnuite ( (carte de identitate sau pașaport).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center, in regim de permanență.