S-a aflat secretul acestui model de Dacia. Toți șoferii vor rămâne muți de uimire

S-a aflat secretul acestui model de Dacia. Toți șoferii vor rămâne muți de uimire

Dacia e cunoscută drept marca ce scoate pe piață modele ieftine, accesibile tuturor. Doar că acest model sfidează orice strategie.

Dacia a pregătit trei noi modele pentru 2021: e vorba de noile generații de Logan, Sandero și Sandero Stepway. Dintre toate, însă, se remarcă Dacia Sandero, modelul care vine cu un preț extrem de mic raportat la vehiculele din clasa sa și la piața europeană.

Care să fie secretul din spatele acestei strategii? Ei bine, nu înseamnă că Dacia e un super producător, dar caută să meargă cu marje mici de profit. Dar n-ar fi exclus nici ca modelul să fie, de fapt, extrem de slab pregătit din punct de vedere al noilor tehnologii. Pentru că pe linia de design nu se pot reproșa foarte multe.

De ce e Dacia Sandero atât de ieftină

Reprezentanții Dacia susțin că oamenii caută mașini atractive, ieftine și relativ simple din punct de vedere funcțional. Din acest punct de vedere, nu s-ar preta ca producătorul de la Mioveni să investească atât de mult sau să aducă multe dintre tehnologiile prezente deja pe modelele Renault.

Pentru că ar însemna să ridice și prețul. Or, acest lucru s-ar putea dovedi o strategie greșită și-n totală contradicție cu ce a oferit marca de la Mioveni până acum. Oamenii caută mașini moderne, sigure, ușor de condus și cu un design acceptabil. Totul la un preț mic. Adică fix ce oferă Dacia, la care se adaugă și garanția de cinci ani.

Simplitate nu înseamnă neapărat conectivitate. Modelul nou de Sandero are butonul de urgență cerut de UE și nimic spectaculos în plus, scriu cei de la TopGear.Explicațiile vin chiar de la cel care în 2014 a dezvoltat platforma CMF-B, folosită de Renault și adusă ulterior și la Dacia.

Asta înseamnă și o reducere de costuri, mai ales că mare parte din proces e automatizat, așa că mașinile sunt și mai ieftine.

Noua Dacia Sandero a fost prezentată recent de Dacia, alături de celelalte două noi modele – adică Logan 3 și noul Sandero Stepway. Logan 3 începe de la 8.400 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Access, cu motorul SCe de 65 CP. Ajunge la 12.950 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort echipată cu motorul TCe 90 CVT.

Sandero în versiunea Access, echipată cu același motor SCe de 65 CP, începe de la 8.600 de euro. Versiunea Comfort cu motorul TCe 90 CVT are același preț ca Logan: 12.950 de euro, cu tot cu TVA.

Citește și: